OO SDP Tešanj: Saopćenje za javnost

SDP mora reagovati na pozitivne poteze vlasti, ali i na negative i poduzimati adekvatne mjere

U Operativnom programu rada Općinske organizacije SDPBiH Tešanj planirano je organizovanje otvorenih sastanaka članova svih 27 Osnovnih organizacija SDPBiH u našoj Općini. Nosilac aktivnosti je Predsjedništvo OOSDPBiH Tešanj. Tema sastanaka je bila da se sagleda nivo organiziranosti osnovnih organizacija i međusobno informiranje o svim pitanjima.
Poseban cilj sastanaka organa OOSDP i članstva u osnovnim organizacijama je bio da se članstvo upozna sa dostignutim nivoom implementacije izbora i konstituiranja državne vlasti svih nivoa i političkim stanjem u BiH.
Učesnici Vanrednog kongresa SDPBiH su informirali članstvo o radu Kongresa, sa posebnim naglaskom na donesene dokumente-Rezolucije Kongresa i obaveze svih nivoa organiziranja SDPBiH i izabranih organa vlasti da rade i djeluju u skladu sa utvrđenih pet politika SDPBiH i Kongresnih rezolucija.
Sastanci su organizirani u svih 27 osnovnih organizacija sa manje ili više uspjeha, kad je posjećenost u pitanju, ali time nije i završena aktivnost.
Članstvo je zainteresirano za sve informacije, sa zahtjevom da se kontinuirano prati aktivnost i rad naših izabranih ili postavljenih kadrova, na bilo koju dužnost i blagovremeno reagira i na pozitivne, ali posebno na negativne poteze i poduzimaju adekvatne mjere.
Svjesni smo svoje pozicije, to jest, da nismo apsolutni pojedinci, da dijelimo vlast sa drugim političkim subjektima, ali kao najjača politička opcija, kojoj su građani BiH dali povjerenje na preteklim izborima, moramo prihvatiti i svoj dio odgovornosti kako bi na narednim izborima, preuzeli odgovornost i na lokalnom nivou i otvorili novu stranicu u društveno- političkom životu Bosne i Hercegovine.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *