OO SDP Tešanj: Saopćenje

„Možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš“

Od konstituiranja aktuelnog saziva Općinskog vijeća Tešanj i značajnog participiranja SDPBiH Tešanj, odnosno Kluba vijećnika SDP-a u OV, započelo je svakojako etiketiranje ovog Kluba i vijećnika SDP-a, pa i takvog da su opstruktori prosperiteta općine, pa čak i rušitelji BiH, a sve u režiji politike SDA Tešanj.
Samom promjenom večine u OV, u trgovini sa BPS i „rušenjem“ predsjedavajućeg OV iz SDP-a, namjere SDA izašle su na vidjelo.
Po mudroj narodnoj: „Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada“! Tešanjska SDA, odnosno politika etiketiranja i podvala, pa i manipulacije građanima, sama pada u vlastitu jamu, politički glib.
Primjera je puno, na kojima se može vidjeti da je Klub SDP u OV Tešanj, kao i politika SDPBiH bila na strani poštenja, pravde i prava.
Prva hajka SDA je počela na mjesne zajednice gdje je SDP dobio veće povjerenje građana. Učinilo se sve da se u tim MZ, uz pomoć kadrova BPS-a, isceniraju „problemi“ i održi uticaj SDA, bez obzira na posljedice po građane. Stranačko-politički ili grupaški interesi su, za njih, iznad interesa građana. Nastavilo se sa filozofijom i taktikom-što gore to bolje.
U OV Tešanj su ignorisani i najkonstruktivniji prijedlozi, inicijative ili primjedbe Kluba vijećnika SDP-a i kvalificirani kao rušilački, opstruktivni i šta sve ne.

Tako i protivljenje i upozoravanje Kluba SDP-a u OV da nema osnova za donošenje odluke o prestanku rada Javne zdravstvene ustanove Apoteka i centar medicinsko snabdjevanje „Tefarm“ Tešanj. Argumenti vijećnika SDP-a, da nema uslova za stečaj JU Apoteka „Tefarm“ Tešanj, bahato su odbijeni argumentom sile novoformirane većine SDA i BPS u OV na 31. sjednici, da bi na 33. sjednici OV od 31.10.2011. godine i predlagač-Općinski načelnik i vijećnici SDA i BPS priznali ne postojanje zakonskih uslova, na šta je ukazivao SDP, za gašenje JU Apoteka „Tefarm“ Tešanj.
Ono što su morali uraditi, donesen je novi zaključak, na kojem je SDP insistirao, „Nema uslova za stečaj JU Apoteka „Tefarm“ Tešanj.
Pitamo se, hoće li neko snositi, bilo kakvu, sankciju zbog nanesene štete ustanovi i radnicima, odnosno građanima?!

Nije manje štetna ni Odluka članova Nadzornog odbora JP „Toplana“ d.d.Tešanj (iz reda SDA) donesena na prijedlog Komisije sa većinom predstavnika osnivača tj. Općine. Napominjemo kadra SDA i BPS.
Opet nezakonit rad i štetne posljedice.
Podnosilac prigovora na rad Komisije i NO „Toplane“ i nakon odbijanja prigovora, tužba Općinskom sudu i Odluka je poništena.
U slučaju potvrđivanja ove prvostepene presude, ko će nadoknaditi proizvedenu štetu?!
Naravno, opet građani!

I dokle tako sa netransparentnim , nezakonitim poslovima, odlukama na sijelima, sistemom-ja tebi ti meni, a svi koji su protiv toga su naši neprijatelji i rušitelji BiH.

Opet mudra narodna, možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš!

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *