Mladost i Humanost!

Kada vremenske prilike paralizuju grad i naši sugrađani uživaju blagodati toplog doma, tada se moramo sjetiti onih koji su sami, iznemogli i prepušteni pomoći drugih. JU Centar za socijalni rad Tešanj i volonteri Omladinskog kulturnog centra Tešanj duži vremenski period uz dobru koordinaciju pomažu one kojima je pomoć najpotrebnija, a javnost je upoznata za projektom posjete starim i iznemoglim licima na području općine Tešanj.

Snježne padavine koje su zavejale mnoge kuće i puteve predstavljaju veliku prijetnju za naše sugrađane u trošnim kućama. Aktivisti OKC Tešanj su posjetili našeg sugrađanina Nišuri Hamida, korisnika stalne novčane pomoći JU CSR Tešanj i očistili snijegom zavejanu trošnu kuću. Ovom prilikom pored rašćišćavanja sniježnih nanosa sa i oko kuće, Hamidu je ispred JU CSR uručen paket osnovnih životnih namirnica i veća količina odjeće za ove hladne zimske dane.

Neka ovaj humani čin bude i poziv da u ovim teškim i hladnim danima obiđemo svoje komšije, stare i iznemogle, jer humanost Tešnjaka je uvijek bila vrlina.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *