ČESTITKA

1. mart 1992. godine jedan je od najznačajnijih datuma u našoj historiji.

Tada se većina građana izjasnila da želi da Bosna i Hercegovina bude samostalna i nezavisna država svih njenih građana i naroda.

Ova historijska odluka građana BiH prouzrokovala je najteži period naše novije historije, jer rijetki su oni koji su svoju nezavisnost platili tako visokom cijenom.

Upravo u tim teškim trenucima koji su uslijedili nakon referenduma građani su potvrdili svoju istinsku želju za samostalnošću svoje domovine, mnogi žrtvujući za nju i ono najvrednije, vlastiti život.

I danas 20 godina kasnije moramo biti ponosni i zahvalni svima onima koji su stvorili, odbranili i očuvali našu domovinu Bosnu i Hercegovinu ne pitajući za cijenu.

Svojom žrtvom su nas zadužili da ustrajemo na ostvarenju težnji iskazanih referendumom još prije 20 godina.
Svijedoci smo da i danas, 20 godina kasnije neki poriču i ne priznaju volju građana iskazanu referendumom, istovremeno spriječavajući i otežavajući razvoj BiH.

BiH je samostalna, suverena i međunarodno priznata nezavisna država okrenuta ka EU i NATO-u.
Komplikovani ustroj i složena unutrašnja situacija taj put usporavaju, ali ga ništa ne može zaustaviti.
Nove generacije koje dolaze, koje o referendumu i ratu koji je uslijedio čitaju samo iz knjiga, nada su za bolje sutra.

Mladi ljudi, neopterećeni prošlošću, ujedinjeni oko ideje stvaranja perspektive za razvoj demokratskog društva i prosperitet svih građana predstavljaju temelje nove, svijetlije budućnosti.

Zato Općinska organizacija Foruma mladih SDP BiH Tešanj svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno naše Općine upućuje iskrene čestitke povodom 20 godina nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine sa nadom da ćemo zajedno graditi našu budućnost.

Predsjednik Foruma mladih SDPBiH Tešanj
Vedran Kaser

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *