IRFAN GARIĆ ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA

Izvršni direktor i osnivač Univerzalne škole sporta Jelah Irfan Garić je u ponedjeljak 05.03.2012. održao predavanje studentima treće godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Predavanje je bilo bazirano na projektovanju i projektnom pristupu u sportu i drugim oblastima. Želja predavača je bila da svojim ličnim primjerima animira mlade studente da se uključe u udruženja i klubove i da kroz projektne pristupe nađu sebi zaposlenje.

Profesor na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli dr.Osman Lačić doc. je pozvao Irfana Garića da kroz predavanje studentima prenese iskustvo iz prakse vezano za projekte koje on radi. Predavanje je održano u sklopu predmeta Metodologija naučno istraživačkog rada koji drži profesor Lačić. Ovaj predmet ima za cilj da studente nauči pisati projekte i naučno istraživačke radove iz oblasti sporta.

Nakon što je ukratko izložio rad i razvitak udruženja u kojima je on aktivan, Irfan Garić je poslao poruku studentima Tuzlanskog Fakulteta za tjelesni odgoj i sport: „Svojim idejama i radom možete postići puno toga“.

Nakon završenog predavanja Profesor Lačić je pohvalio rad Irfana Garića, ističući da je on najbolji student Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli na polju projektovanja u posljednjih 17 godina od kako je sam profesor na fakultetu.
Irfan Garić se trenutno nalazi na postdiplomskom studiju u Mostaru, te među prvima u regionu vrši istraživanja vezana za škole sporta. Tema njegovog Magistarskog rada koji je već u završnoj fazi glasi “Prediktivne odrednice morfološkog i bazično-motoričkog statusa na manifestaciju situacionih elemenata iz sportskih igara djece uzrasta od 10 do 16 godina“. Istraživanja su izvršena na preko 300 djece u 10 opština u Republici Srpskoj u kojima je implementiran projekat SPORT JE IN. Napominjemo da se ovim projektom direktno uposlilo na 6 mjeseci 15 osoba. Time je UŠS Jelah u protekloj godini, u odnosu na ostala udruženja imala najveći budžet na području Općine Tešanj, najveći broj uposlenih i korisnika.

Univerzalna škola sporta Jelah je trenutno broj jedan među drugih 40 registrovanih škola sporta na Balkanu. Pored toga UŠS Jelah ima i svoje autorske brendirane programe, te je sam njen rad usmjeren na orginalnost i inovativnost u sportu.
I ostali profesori kako tuzlanskog tako i mostarskog fakulteta su pohvalili i podržali rad Irfana Garića.

PR Služba
Univerzalne škole sporta

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *