Saopćenje za javnost

Formiran Općinski izborni štab za Lokalne izbore 2012. godine

U ponedjeljak, 12. marta ove godine, u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana je 8. redovna sjednica Općinskog odbora OOSDPBiH Tešanj sa osam tačaka dnevnog reda, u čijoj realizaciji su učestvovali i predsjednici osnovnih organizacija SDP.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, razmatran je izvještaj o aktivnostima općinske organizacije u 2011. godini.
U diskusijama je naglašeno da je bilo niz različitih oblika i sadržaja rada, ali da je pojedine oblasti djelovanja potrebno posebno analizirati i procijeniti, što će se realizirati kroz tematske sjednice OOSDPBiH Tešanj. Posebno su istaknute aktivnosti Foruma mladih SDP Tešanj.

Takođe je podnesen izvještaj o finansijsko- materijalnom poslovanju Općinske organizacije. U raspravi je istaknuto da realizacija naplate članarine članstva nije na nivou.

Finansijsko poslovanje je racionalno i nastoji da se ne stvaraju dugovanja prema davaocima usluga.
U analizi obilazaka osnovnih organizacija OOSDPBiH Tešanj konstatirano je da pojedine osnovne organizacije nisu na željenom organizacionom nivou, pa time ni aktivnošću, što zahtijeva adekvatne mjere, pa i do promjene rukovodstva osnovne organizacije.

U skladu sa višim nivoima organiziranja SDPBiH, donesena je Odluka o formiranju Općinskog izbornog štaba za lokalne izbore ove godine, te potvrđen personalni sastav štaba.
Kao što je već redovna aktivnost Općinski odbor je izvršio prijem novih članova SDPBiH kojim su uručene članske kartice uz simboličnu crvenu ružu.

Sjednica je završena pružanjem određenih informacija, predlaganjem inicijativa od strane članova, te poziv da se članstvo aktivno uključi u podršku Općinskoj manifestaciji Tešanjsko proljeće 2012.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *