Saopćenje za javnost

Zadaća je stvaranje društva u kome će svi imati jednake šanse i mogućnosti

Delegacija Općinske organizacije SDPBiH Tešanj u sastavu Ermina Salkičević Dizdarević, Benjamin Smailbegović i Ernad Hrvić je proteklog vikenda posjetila Centar za dnevni boravak djece i omladine sa posebnim potrebama u Tešnju.
Tom prilikom je održan sastanak sa predsjednikom udruženja roditelja, djece i omladine općine Tešanj Miralemom Mulabdićem i direktoricom JU Centar za socijalni rad Tešanj Sabrijom Kavazović.
Delegacija je upoznata sa aktivnostima koje se trenutno provode u Centru za dnevni boravak djece i omladine sa posebnim potrebama Tešanj, te sa problemima sa kojima se susreću u radu.
Konstatovano je da još postoji mnogo neriješenih pitanja, problema i nedefinisanosti, ali raduje činjenica da se o njima počelo govoriti, što budi nadu u njihovo riješavanje.
Razgovaralo se i o planovima i aktivnostima za naredni period, te će SDP u što kraćem roku obaviti još jedan sastanak sa Načelnikom Općine Tešanj o daljnjem, zajedničkom, djelovanju prema višim nivoima vlasti.
SDP podržava najavu proširenja Centra za dnevni boravak djece i omladine sa posebnim potrebama Tešanj, tako da on dobije karakteristike Dnevnog centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama.
Dogovorena je i daljnja suradnja na sistemskom riješavanju problema ove populacije, te stvaranju preduslova za njihovo potpuno uključivanje u društvene tokove.
SDP će nastaviti pružati podršku i vlastiti doprinos u riješavanju problema i rušenju predrasuda, jer naše društvo je jako onoliko koliko je jaka najslabija karika.
Konačan cilj i zadaća je stvaranje društva u kome će svi imati jednake šanse i mogućnosti.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *