Općinsko takmičenje iz Engleskog jezika

Učenici OŠ “9. septembar” Medakovo na Općinskim takmičenjima postižu zavidne rezultate

Na Općinskom takmičenju iz Engleskog jezika, koje je održano u subotu 24.03.2012. godine u OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica predstavnici naše škole postigli su zapažen uspjeh. U konkurenciji 24 učenika iz svih osnovnih škola naše Općine, učenica Alma Fetinci, zauzela je prvo mjesto i time izborila učešće na Kantonalnom takmičenju koje će se održati 31.03.2012. godine u Visokom.
Ostali naši takmičari su također postigli solidan uspjeh, iako se nisu upjeli plasirati među prva četiri mjesta koja vode na Kantonalno takmičenje.
Nastavnica Korajlić Jasna, prof. engleskog jezika, je izjavila da je ovakav plasman i očekivala, obzirom na uloženi trud i zalaganje kako takmičara tako i nje same, tokom priprema za takmičenje.
Firma „Coding“ d.o.o. svim našim učesnicima je obezbijedila prigodne poklone, kao nagradu za učešće i postignute rezultate na Općinskom takmičenju, a direktor Firme je obećao učenicu Almi Fetinci nagraditi posebnom nagradom ukoliko ostvari sličan rezultat i na Kantonalnom takmičenju.

Novinarska sekcija

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *