Nikić sa mladim nadama u Austriji

Na poziv čelnika i jednog od trenera u Kapfenbergu, naš proslavljeni as Nikola Nikić predvodio je ekipu Modriče (pioniri, kadeti i juniori) pojačani igračima iz Sjeveroistočne Bosne. Nikićeva ekspedicija od pedesetak fudbalera odigrala je tri susreta. U jednom duelu igrala je neriješeno a u dva doživjela poraz. Pionirska selekcija, 1998. godište izgubila je 7:5 od godinu starijih igrača Kapfenberga dok su kadeti godišta 1995. sa domaćinima odigrali 4:4. Nikićeve junoše izgubili su u zanimljivom duelu rezultatom 3:2 od Amaterske selekcije austrijskog ligaša.

Mogli smo i bolje! Ne tražim alibi, al smo faktički iz autobusa odmah zaigrali. Ono što me raduje da sa ovim utakmicama vani mladi momci dobijaju samopouzdanje. Domaćini sa menadžerom Gerhardom Pailerom su oduševljeni prikazanom igrom naših klinaca i najavili su da će biti naši gosti na turniru posvećen Milanu Jeliću. Riječi su Nikića, koji nam je otkrio, da slijedeća destinacija naših bh. nada je Mađarska.

Idemo u Budimpeštu ili Segedin, nikako u Szekesfehervar Videotonu. Još i sad sanjam Čuhaiov gol. Sjetno govori Nikola Nikić, koji nas je podsjetio na čuvenu utakmicu polufinala lige UEF-e 1985. godine kada je na Grbavici Željo pobijedio Videoton 2:1, no taj rezultat nije bio dovoljan da sarajevski plavi igraju finale protiv madridskog Reala.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *