Svi pobijedili osim Pobjede i Bosne TS

U proteklom vikendu od sedam klubova sa područja Općine Tešanj, njih je pet pobijedilo a poraze doživjeli su Bosna TS i Pobjeda iz Tešanjke.

Gradina Koteks Trica je zabilježila treću pobjedu u nizu. Žrtva tešanjskih basketaša bila je Litva iz Banovića. U konačnici Tešnjaci su slavili 90:72. S ovom pobjedom Gradina Koteks Trica sa 22 boda usamila se na sedmoj poziciji.

Federalni drugoligaši TOŠK i Borac protekli su vikend su zabilježili pobjede a ono što raduje da u duelima protiv Azota i Vratnika golmani Korajlić i Deljkić „začarali“ su svoje mreže, ne primivši nijedan pogodak. Golove za Borac na gostovanju u Vitkovićima postigli su Pezer i Ramić. TOŠK je vrlo lahko uknjižio novu pobjedu protiv Vratnika a mladi Sadin Bašić sa tri gola i Hadžiahmetović sa jednim potopili su Sarajlije. TOŠK je trenutno drugi sa 39 bodova, tri manje od lidera visočke Bosne i pet više od trećih i četvrtih Jelašana i Rudara iz Breze. Poslije duela na „Lukama“ između TOŠK-a i Vratnika trener TOŠK-a Ajdin Mrguda na press konferenciji obznanio je svoju odluku da podnosi ostavku.

Kantonalci Napredak i Pobjeda igrali su protiv Šehera, odnosno Krivaje. Šijani su pobijedili Šeher 2:1 dok je Pobjeda sa 4:0 izgubila od lidera Krivaje. Napredak je trenutno treći sa 28 bodova a Pobjeda je peta sa osam bodova manje.

Četa Izeta Mandžukića na svom parketu u zanimljivom duelu sa 3:2 (25:23 23:25 26:24 21:25 15:12) trijumfovlala je nad gradačkom Kulom II. S ovom pobjedom ŽOK Tešanj sa 24 bodova zakovao se na petom mjestu.

Pretposljednja Bosna TS je doživjela je težak poraz od lidera Kaknja 38:19.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *