I sam Samir Buljubašić učestvovao u kupnji novih kolica

38-godišnji Samir Buljubašić iz Kraševa kod Tešnja već desetak godina bori se opakom bolesti (multipla skleroza). Nažalost naši liječnici nisu otkrili uzrok bolesti kao i lijek. Tvrdnju bh. liječnika potvrdili su i kolege iz Švajcarske. Iz dana u dan Samir se osjeća gore, prikovan je za kolica, noge mu otiču, lijevu ruku ne može micati, desnu može vrlo malo.

Predstavnice UŽ „Duga“ iz Kraševa, Šehra Ogrić, Elvira Dubravac i Zekija Ramić uz podršku Ćazima Čehajića, Azre Bekrić iz Detroita i dobrotvora iz Njemačke uručili su Buljubašiću polovna električna kolica. Cijena kolica je 900 eura a i sam Samir u njihovoj kupnji učestvovao je sa 500 KM.

Prvo se zahvaljujem Allahu dž.š. na ovoj blagodati, zatim UŽ „Duga“ i našim ljudima u dijaspori, koji su se odzvali i dali određena sredstva za nabavku kolica. Rekao je Samir Buljubašić, koji se nada da će ga nova kolica što duže služiti.

Pitali smo predsjednicu Udruženja „Duga“ Šehru Ogrić kako su naši ljudi iz vana saznali za njihov rad? Oni pošalju novac a mi uručimo gdje je to neophodno, pa smo tako i ovog puta učinili. Nažalost nova kolica dosta su skuplja ali se nadamo da će našem Samiru sada biti lakše. Ističe Šehra Ogrić, predsjednica Udruženja žena „Duga“ iz Kraševa kod Tešnja.

Oko teško bolesnog Samira najviše brinu se majka Šaha i stariji sin Nihad a njegova stara kolica koja je koristio, dotrajala su, no sa novim Samir je dobio novi elan da pobijedi opasnu bolest.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *