Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na otvorenju 8. Sajma privrede

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ermina Salkičević-Dizdarević prisustvovala je otvorenju 8. sajma privrede u Tešnju „BIZNIS 2012“ održanog 19.04.2012. godine.

image

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ermina Salkičević-Dizdarević prisustvovala je otvorenju 8. sajma privrede u Tešnju „BIZNIS 2012“ održanog 19.04.2012. godine. Otvorenju sajma su, osim predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali i ministri u Vladi ZDK na čelu sa Premijerom ZDK, kao i mnogobrojni gosti koji su svojim prisustvom dali podršku za svih 110 izlagača kako iz BiH tako i iz regiona.

Prema ranije upućenom pozivu Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, zamjenica ministra je posebno posjetila izložbeni prostor firme „Regeneracija“ d.o.o. Velika Kladuša koja se bavi proizvodnjom: uređaja za prečišćavanje zauljenih voda, bioloških uređaja za prečišćavanje, bio filtera, prepumpnim stanicama i dr.

U okviru prvog sajamskog dana zamjenica ministra je prisustvovala i predavanju na temu „Strategija malih i srednjih preduzeća-uzroci krize u preduzećima“ koje je održala gospođa Nerma Saračević, direktorica Sarajevo osiguranja-Podružnica Tešanj. U okviru ove teme vrlo jasno su analizirani uzroci problema sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća u vremenu krize te jasno apostrofirani koraci koji se trebaju preduzeti kako bi se reinženjering unutar preduzeća uradio na najbolji mogući način.

(sdp.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *