TOŠK jedino pobijedio

Vikend koji je iza nas, kada su u pitanju ekipe sa područja Općine Tešanj, osim TOŠK-a neće ga pamtiti po dobrom.

U lokalnom derbiju u predivnom dekoru pred hiljadu posjetilaca na „Lukama“ TOŠK je bez neke muke golovima Burekovića sa penaltika u 5 minuti i sa dvostrukim strijelcem Aldinom Bahtićem pobijedio jelaški Borac rezultatom 3:0. S ovom pobjedom momčad Ajdine Mrgude i dalje je uz lidera visočku Bosnu najzboljniji kandidat za ulazak u Prvu ligu FBiH. U narednom kolu koji se igra sutra Tešnjaci su gosti u Župči a Jelašani dočekuju Bosnu iz Visokog. Dueli se igraju s početkom u 16.30 sati.

U Ligi ZDK-a trećoplasirani Napredak izgubio je u Makljenovcu od Proletera 1:0 a petoplasirana Pobjeda doživjela je težak poraz u Šeheru protiv istoimene ekipe rezultatom 4:1. U nedjelju na svom travnjaku Šijani dočekuju tetovački Borac a Pobjeda će na gostovanje makljenovačkom Proleteru. Oba susreta igraju se u 16 sati.

U okviru 19. kola A-2 lige Gradina Koteks Trica je na svom parketu doživjela neočekivani poraz od Odžaka, koji su Tešnjake savladali 79:74. U idućem kolu Gradina Koteks Trica na megdan će lideru OKK Tuzla, koja s Bihaćom dijeli prvu poziciju. Sa devet bodova manje od Bišćana i Tuzlaka Gradina Koteks Trica nalazi se na sedmoj poziciji.

U sklopu 18. kola četa trenera Abdulaha Ajanovića poražena je u Cazinu od Krajine Isia rezultatom 24:21 i sa ovim porazom „usjedila“ se na pretposljednjoj poziciji sa 12 bodova i sa bodom viška nad fenjerašom ekipom Banovića. U 19. kolu u SRC Tešanj Bosna TS ugostiće trećoplasiranu ekipu Jajca.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *