Prva ženska košarkaška prijateljska utakmica u Jelahu

U nedjelju, 22.aprila bili smo svjedoci jedne odlične ženske prijateljske utakmice u školskoj sali u Jelahu između Škole košarke za djevojčice iz Jelaha i ŽKK „Munje“ Doboj. Utakmica je imala za cilj da animira i pripremi mlade košarkašice iz Jelaha. Utakmica, koju je pratilo preko 50 prijatelja škole košarke iz Jelaha, je odigrana fer i korektno od strane obje ekipe.
Velike pohvale upućujemo i našim mladim košarkašicama iz Jelaha, koje su dale sve od sebe i odlično se nosile sa košarkašicama iz Doboja, koje su, ipak, starije od naših košarkašica i do dvanaest godina. Pored toga, naše košarkašice su imale tek 15 treninga do sada, ali su unatoč tome pokazale da se mogu nositi i sa klubovima koji imaju dužu tradiciju. Uzimajući u obzir sve te pokazatelje mi, iz škole košarke iz Jelaha, smo prezadovoljni pomenutom utakmicom i svim ostalim vrijednostima koji krase pomenutu utakmicu.

Iskrene čestitke i našim gošćama, košarkašicama ŽKK „Munje“ Doboj na pobjedi i dobro odigranoj, fer i korektnoj utakmici. Sve pohvale i na dosadašnjoj saradnji naših gostiju, cijele uprave ŽKK „Munje“ Doboj na čelu sa Predrag Saporac , koji ima preko 15 godina iskustva u evropskoj košarci.

Škola košarke u Jelahu nastavlja sa svojim radom i priprema se za narednu prijateljsku utakmicu u mjesecu maju. Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti postojeću školu košarke do kraja godine registrovati kao klub i dati priliku našim mladim sportašicama da se takmiče kroz ligu sa ostalim klubovima iz regiona.

PR služba
Univerzalne škole sporta

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *