Stranka za BiH Tešanj brojnija za 70 novih članova

U nedjelju 29.04.2012. godine u Tešnju je održana Izborna skupština Asocijacije mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tešanj, a u okviru završne faze unutarstranačkih izbora. Na Skupštini je jednoglasno izabran sastav Savjeta Asocijacije mladih, a na prvoj konstituirajućoj sjednici birat će se predsjednik, dva potpredsjednika i sekretar. Mladi Stranke za BiH su prije održavanja Skupštine položili cvijeće na centralno spomen-obilježje u Tešnju i odali počast žrtvama rata.

Ono što je prethodilo održavanju Izborne skupštine jeste animiranje mladih ljudi iz svih mjesnih sredina da uzmu učešće u aktivnostima koje će biti usmjerene na promicanju Programa i temeljnih odrednica Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te da svojim konstruktivnim i učinkovitim aktivnostima postanu prepoznatljiv politički faktor naše općine.

Rezultat ove aktivnosti je prijem 70 novih članova Stranke za BiH Tešanj, uglavnom mladih perspektivnih kadrova, spremnih da daju svoj doprinos i aktivno učestvuju u ostvarivanju ciljeva definisanih u programskoj orijentaciji Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Izabranim članovima Savjeta Asocijacije mladih Stranke za BiH Tešanj upućujemo iskrene čestitke i želimo puno uspjeha u radu.

OPĆINSKI SAVJET SBIH TEŠANJ

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *