Zaborav je neprijatelj

U ovo turbulentno vrijeme previranja koje nalikuje proljeću 92, kada na nas režu politički “dušebrižnici” iz vlastite države Bosne i Hercegovine i oni s drugih obala Drine, Save i Une, usudiše se nekolicina starih veterana i poskočiše i pomogoše općinskoj administraciji, da jednom, nakon dugih dvadeset godina pomognu postavljanje SPOMEN SOBE oslobodilačko-odbrambenog rata tešanjske općine.

I soba bi postavljena i otvorena 30.aprila. Teško je bilo gledati nekolicinu starih boraca koji su došli na otvorenje sobe i pri tome ostali razočarani odnosom javnosti prema tako važnoj obavezi prisustvovanja ovako važnom događaju.

Neko je u svemu očito zakazao. Cijeneći sve one koji su prisustvovali u sebi su se pitali…” gdje je predsjenik JOB UV, gdje je predsjednik O RVI, gdje je predsjednik Zlatnih ljiljana, gdje su predstavnici MUP, gdje su predstavnici-predsjednici političkih stranaka, gdje je načelnik općine, gdje je glavni imam IZ, gdje je….gdje su….????”

Svi oni su personifikacije ratnih i poratnih formacija, organizacija i udruženja i ako oni nisu bili u stanju ozdvojiti samo malo vremena da svojim prisustvom odaju priznanje golorukom otporu poginulih i preživjelih boraca koji o tome govore kroz ovu SOBU, onda je svaki komentar suvišan.

Svijetla tačka otvaranja bilo je prisustvo skoro svih vijećnika OV Tešanj koji su zbog ovog događaja prilagodili vrijeme trajanja redovne sjednice OV i na tome im hvala.

Od boračkih udruženja jedino je bio prisutan gosp. Jahić predsjednik udruženja poginulih i nestalih boraca i njemu hvala.

Ohrabruje što su na otvorenju bili prisutni i dvojica direktora srednjih škola Subašić i Softić i njima hvala.

Najveći napor učinili su zaposlenici muzeja i profesionalno se postavili prema ovako zathtjevnom zadatku što je na kraju rekao i gosp. Suad Huskić.

Mustafa Bešlagić Mućo

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *