Borac zabilježio jedanestu pobjedu

Poslije nekoliko neočekivanih kikseva jelaški Borac je u posljednja dva kola uvezao dvije važne pobjede protiv sarajevske Bosne (4:2) i Ilijaša jučer na „Šibovima“ rezultatom 3:0. Momčad trenera Spasojevića „mučila“ se do prvog pogotka Mudrova u 42. minuti, koji je opucao sa nekih dvadestak metara precizno i do tada matirao ne savladivog Ljeskovicu. Treba istaći do vodstva Jelašanima muke je pravio najbolji pojedinac gostiju Adžić. U 44. minuti najbolji pojedinac dvoboja Ilijašana i Jelašana Ramić je briljantnim udarcem riješio pitanje pobjednika. Tačku na i u jednoj od boljih Borčevih proljetnih izdanja stavio je mladi Hadžikadunić u 79. minuti poslije lijepe akcije.

U 67. minuti branič gostiju Husić u jednom (ne)bezazlenom sudaru sa jednim domaćim igračem izgubio je svijest i samo brzom reakcijom doktora Pobrića ali i liječnikog tima tešanjske „Opće bolnice“ brzo se oporavio i po našim saznanjima nakon hiruškog pregleda pušten je kući.

Treba istaći i dobro suđenje sudca Pandžića koji nije dodijelio nijedan žuti karton a zato nije imao ni razloga jer obje su ekipe odigrale fer i korektno.

U poluvremenu ispred rukovodstva Borca Senad Subašić je uručio predpionirima Borca i treneru Edinu Himziću poklone firme „As“ za osvojeno prvo mjesto u B grupi predpionira lige ZDK-a. Himzićevi puleni pobijedili su 12 susreta, jednom doživjeli poraz i takođe jedan meč odigrali neriješeno uz gol razliku 80:8 sa osvojenih 37 bodova čak šest više od drugoplasirane Krivaje. Od osam ekipa u ovom rangu takmičenja predpioniri TOŠK-a su peti, Pobjeda iz Tešanjke je predzadnja a i Napredak iz Šija posljednji.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *