Najuspješniji Nurija Kadrić i Ahmet Bobarić

U sklopu programa manifestacije „Dani mjesne zajednice Kalošević“, dana 20.05.2012 godine (nedelja), u prelijepom ambijentu Jezera „Mrkotić“, članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Blinker“ Kalošević – Tešanj održali su takmičenje u ulovu ribe udicom na plovak.

Pored članova USR „Blinker“ u takmičenju su učestvovali i sportski ribolovci članovi Sportsko ribolovnog društva „Bosna„ Žepče, a samom takmičenju je prisustvovao veći broj gostiju i simpatizera sportskog ribolova.

U nadmetanju je učestvovalo 23 seniora i 10 juniora.

Po izuzetno sunčanom vremenu, nakon isteka vremena previđenog za takmičenje, sudijska ekipa je proglasila pobjednike u dvije kategorije:

Juniori:

1. Kadrić Nurija 2140 grama
2. Rizvanović Elvira 760 grama
3. Skopljak Mirza 730 grama
4. Ramić Muharem 670 grama
5. Podrugović Dženis 560 grama
Seniori:

1. Bobarić Ahmet 4570 grama
2. Bajrić Elvedin 4120 grama
3. Šarotić Hamdo 2660 grama
4. Budimir Drago 2550 grama
5. Čaplja Mirsad 2450 grama

Sudijska ekipa je i ovaj put bila na visini zadatka i odradila je posao za čistu „desetku“.

Organizator je najboljim pojedincima obezbjedio bogate nagrade u vidu ribolovne opreme i diploma, te zahvalnica istaknutim pojedincima.

Koristimo priliku da se zahvalimo članovima SRD ” Bosna ” Žepče što su svojim prisustvom takmičenju uveličali manifestaciju “Dani MZ Kalošević”.

Ovom prilikom obavještavamo sve ljubitelje šaranskog ribolova da na Jezeru „Mrkotić“ počinje ribolovna sezona, te da je ribolov na istom dozvoljen u danima vikenda ( subota i nedelja ) uz prisustvo ribočuvara i poštivanja Pravilnika o ribolovu na posebnom reviru „Jezero Mrkotić“.

BISTRO!
USR «BLINKER»

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *