Posjeta članova UPSD “LISIN” Sarajevo

U subotu i nedjelju, 26. i 27. 05.2012. godine grupa od 20 članova UPSD “LISIN” Sarajevo je bila u posjeti PSD “Zmajevac-684” u Tešnju.

Prvi dan posjete iako je veći dio dana padala kiša, grupa od 8 planinara je išla pješice stazom od Jablanice do planinarskog doma Ošve sa domaćinima iz PSD “ZMAJEVAC-684” Tešanj, a u domu su ih dočekali ostali planinari koji su vozilima otišli do doma, gdje su bili i članovi PSD “Smajlovac” Maglaj, te su pješake dočekali sa čajem i toplim prostorijama doma Ošve. U domu je upriličen ručak i druženje, nakon čega je usljedio povratak u Tešanj i nastavak druženja u porodičnoj kući Ajanović Jasmina i Vasve u Kotlanicama. Drugi dan posjete (nedjelja) planinari su sa svojim domaćinima bili u obilasku Tešnja i tešanjske Gradine, kao i čaršije. Gosti su bili oduševljeni prirodom Tešnja, kao i bogatim kulturno-historijskim nasljeđem koje su vidjeli. Prilikom rastanka najavili su da će u skorije vrijeme ponovo još u većem broju pohoditi Tešanj.
Gosti i domaćini su ovu aktivnost ocijenili uspješnom.

Zahvaljujemo se našim gostima iz Sarajeva na posjeti i nadamo se skorom ponovnom viđenju, a članovima PSD “Smajlovac” Maglaj se zahvaljujemo na ustupljenim prostorijama doma Ošve i na gostoprimstvu.

Moramo pomenuti da smo i ovaj put naišli na nesebičnu pomoć i razumjevanje lovačkog društva Kiseljak Tešanj naših dokazanih prijatelja, koji su nam obezbjetili prenoćište za goste u prostorijama njihove lovačke kuće!
Do sljedećeg druženja, VEDRO!

Predsjednik PSD “ZMAJEVAC-684”
Dženaid Brkić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *