Prvi tim TOŠK-a nastavlja sa štrajkom, čelništvo kluba ih kaznilo

Nakon što su igrali duel sa Usorom u kojoj su pobijedili i zbog priči da će prodati tim istim susjedima bodove spasa seniorska ekipa TOŠK-a predvođena trenerom Ajdinom Mrgudom, kapitenom Ismetom Hadžiahmetovićem i većinom igrača nastavila je štrajk započet prije duela sa Azotom.

Na press konferenciji oni su najavili ako do susreta protiv Rudara ne počne sa isplaćom dugovanja da će nastaviti sa štrajkom. Kako isplaća nije krenula odustali su da idu u Brezu Rudaru na megdan. Ovaj duel Tešnjaci su izgubili 2:1 a pomoćni trener Hamdo Kahvić išao je sa drugom ekipom pojačanom sa nekoliko prvotimaca.

Pokušali smo da se dogovorimo sa igračima i trenerom Mrgudom da do kraja Prvenstva odigraju još ova tri duela i da prekinu štrajk. Zbog njihovog odbijanja da idu u Brezu svi će biti kažnjeni i suspendovani a o kakvoj se kazni radi odlučit ćemo u narednim danima. Ono što me raduje da su naši juniori odlično odigrali u Brezi i da na njih možemo u budućnosti računati. Riječi su jednog od rijetkih radnika u TOŠK-u Edina Mujčića, koji je još dodao da će svim igračima biti isplaćena dugovanja a kad i kako ni on samo ne zna.

O Halid Fejzic

Jedan komentar

  1. Ovajk Tosk vode sve ljudi od sporta.Da se sjebes koja organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *