Fudbal i rokenrol za Lejlu Ahmić

Uz nažalost mali broj posjetilaca na „Lukama“ icijativom treneutnog igrača čeških Teplica Admira Ljevakovića odigrana je humanitarna utakmica između Veterana TOŠK-a i Prijatelja Tešnja za pomoć mladoj Lejlli Ahmić, koja je nedavno doživjela tešku povredu u saobraćajnoj nesreći i trenutno se nalazi na rehabilitaciji u hrvatskim Toplicama. Jedan dan ove šesnaestogodišnjakinje u Toplicama bez lijekova, smještaja košta između 150 do 200 KM.

Na jednom mjestu vidjeli smo Hodžića, braću Jabandžić, Osmića, Omerčića, Pašića, Mahmutovića, braću Ljevaković, Zejnilovića, Alića, Korajlića, Burekovića, Hadžiahmetovića, Rakmana, Begunića i druge koji su po vrlo saprnom vremenu dali i posljednji atom snage da atraktvnim potezom zadovolje malobrojnu publiku. Iako je rezultat bio u drugom planu Prijatelji Tešnja su očekivano slavili 3:1. Nakon ovog susreta u jelaškom kafiću „Marshall“ održan je koncert za Lejlu Ahmić iz Ljetinića u organizaciji FOM SDP Tešanj na incijativu Mensura Beše.

U muzičkom dijelu program anastupili DNK, Znak, Suad Livnjak, Nedim Merzić i Almir Kerić – Kera Country, svestrani muzičar koji je svojim nastupom oduševio prisutnu rock publiku. U ovoj akciji kako smo doznalo od predsjednika FOM SDP Tešanj Vedrana Kasera prodalo se nešto više od osam stotina ulaznica. Liječnici u Toplicama rekli su da Lejla treba provesti najmanje šest mjeseci a po posljednjim saznanjima ova hrabra heroina počela je napredovati, već je počela pomalo da hoda a i vid joj se popravio i sada vidi na oba oka. Riječi su pokretača akcije pomoći Lejli Ahmić iz Ljetinića Mensura Beše.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *