Dječija ambasada upriličila u Tešnju dan prijateljstva Turske i BiH

  FOTO: Emin M.

Koncertom „Fatihov san“ tešanjskog Omladinskog ansambla kojem je prisustovalo nekoliko stotina posjetilaca u subotu navečer na prelijepoj tešanjskoj Gradini okončan je Dan prijateljstva Turske i Bosne i Hercegovine u organizaciji Dječije ambasade Tešanj. Osim članova Omladinskog ansambla Tešanj u programu u ulozi gosta nastupao je mladi sevdalija Zanin Berbić.

Prije samog koncerta u „Eminagića konaku“ održana je modna revija bosanskih narodnih nošnji i predstava po djelu gimnazijalca Anesa Hodžića „El Fatih“ a u restoranu „Kahva“ prezenitirana je tradicionalna turska i bosanska kuhinja.

Ovo nam je prvi projekat u sklopu jednogodišnjeg plana gdje smo prijateljima iz Turske i predstavnicima „Yunus Emre Turskog kulturnog centra“ prezenitirali nekoliko sadržaja obojenih tursko-bih tradicijom koja je prisutna na našim prostorima više stoljeća. Po njihovima riječima naši mladi članovi su ih oduševili što nama daje zapravo da nastavimo sa aktivnosima uz još bolju i prisniju saradnju sa našim prijateljima iz Turske. Riječi su predsjednice „Dječije ambasade“ Tešanj Jasmine Deljkića, koja je istakla da je načelnik Općine Tešanj Fuad Šišić podržao ovu aktivnost.

About Halid Fejzic

Komentariši