Dječija ambasada upriličila u Tešnju dan prijateljstva Turske i BiH

  FOTO: Emin M.

Koncertom „Fatihov san“ tešanjskog Omladinskog ansambla kojem je prisustovalo nekoliko stotina posjetilaca u subotu navečer na prelijepoj tešanjskoj Gradini okončan je Dan prijateljstva Turske i Bosne i Hercegovine u organizaciji Dječije ambasade Tešanj. Osim članova Omladinskog ansambla Tešanj u programu u ulozi gosta nastupao je mladi sevdalija Zanin Berbić.

Prije samog koncerta u „Eminagića konaku“ održana je modna revija bosanskih narodnih nošnji i predstava po djelu gimnazijalca Anesa Hodžića „El Fatih“ a u restoranu „Kahva“ prezenitirana je tradicionalna turska i bosanska kuhinja.

Ovo nam je prvi projekat u sklopu jednogodišnjeg plana gdje smo prijateljima iz Turske i predstavnicima „Yunus Emre Turskog kulturnog centra“ prezenitirali nekoliko sadržaja obojenih tursko-bih tradicijom koja je prisutna na našim prostorima više stoljeća. Po njihovima riječima naši mladi članovi su ih oduševili što nama daje zapravo da nastavimo sa aktivnosima uz još bolju i prisniju saradnju sa našim prijateljima iz Turske. Riječi su predsjednice „Dječije ambasade“ Tešanj Jasmine Deljkića, koja je istakla da je načelnik Općine Tešanj Fuad Šišić podržao ovu aktivnost.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *