Jelašani vicešampioni u Samoboru

Škola fudbala jelaškog Borca je jedna od najbolje organizovanih ekipa kada su u pitanju klubovi sa područja Općine Tešanj. Odlična saradnja Uprave, roditelja djece i kvalitetnog rada trenera Pašića, Himzića, Bahtića i koordinatora Alje Dizdarevića u posljednje vrijeme kulminirala je odličnim rezultatima na brojnim takmičenjima.

Jedan od posljednjih pozitvnih primjera bio je u turnir u Samoboru gdje su Jelašani pojačani sa nekoliko vršnjaka iz susjednog TOŠK-a osvojili drugo mjesto i iz penala od njih bila je bolja ekipa Aluminijuma rezultatom 1:0. Na ovom turniru učestovalo je 27 timova iz velikog dijela Evrope a Borac je nastupao sa dvije ekipa Borac I sastavljena od dječaka 1999. godište i Borac II sa dječacima od 2000. godišta i mlađe.

Povodom tog događaja u prostorijama kluba upriličen je prijem za mlade fudbalere i za rukovodstvo Škole fudbala Borca, koji su se sladili tortom napravljenom od fudbalskih elemenata. Jelašani su na turniru u Samoboru postigli 12 golova a primili dva dok je Numan Kurdić proglašen za najboljeg igrača turnira.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *