Konvencija Foruma mladih SDPBiH Usora

U subotu 14.07.2012. godine u Motelu “Split“ u Žabljaku održana je osnivačka Konvencija Općinske organizacije Foruma mladih SDPBiH Usora.
Kao rezultat marljivog i ustrajnog rada aktivista SDP-a Usora, u proteklom periodu, veći broj mladih ljudi se priključio ovoj ideji. Mladi su iskazali želju da se organizuju, što je dovelo do formiranja Općinske organizacije Foruma mladih SDPBiH Usora.
Forum mladih je interesna organizacija unutar Socijaldemokratske Partije BiH, koja okuplja mlade ljude, te svojim radom i zalaganjem ima za cilj podizanje svijesti mladih ljudi, te poboljšanje položaja mladih u društvu.

Nakon što su u proteklom periodu izvršene sve pripremne radnje, danas je i svečano konstituirana Općinska organizacija Foruma mladih SDPBiH Usora.
Konvenciji su pored delegata prisustovali Premijer Vlade ZDK, a u svojstvu Šefa KIŠSDPBiHZDK Fikret Plevljak, Predsjednik KOSDPBiHZDK Mirsad Mešić, te gosti iz Općinskih organizacija SDP-a Tešanj i Doboj Jug.
Na Konvenciji je usvojena Odluka o unutrašnjem organizovanju OOFOMSDPBiH Usora, te je izabrano rukovodstvo OO FOMSDPBiH Usora.
Za predsjednika OOFOMSDPBiH Usora izabran je Josip Bratić, za potpredsjednike su izabrani Muhamed Tokmić i Nikolina Matošević, dok je za tajnicu izabrana Sanja Todorović, te su izabrani članovi Izvršnog odbora OOFOMSDPBiH Usora.
U svom prvom obraćanju Predsjednik je naglasio da je ovo veliki događaj i dokaz da su mladi spremni prihvatiti odgovornost za neophodne promjene, kako bi mladi zauzeli pripadajuće mjesto u društvu.
Naglašeno je da će Forum mladih predano raditi na stvaranju pozitivnog ambijenta, te dostizanju i očuvanju istinskih ljudskih vrijednosti uz snažno protivljenje svim pokušajima diskriminacije i raslojavanja društva.
Izražena je spremnost za uspostavljanje jače regionalne saradnje Foruma mladih SDP-a sa ciljem postavljanja jakih temelja svjetlije budućnosti.

Komisija za informisanje
Foruma mladih SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net