Premijer Plevljak i ministar Trifunović na otvorenju „Kutahija džamije“ u Tešnju

Premijer Plevljak i ministar Trifunović na otvorenju „Kutahija džamije“ u Tešnju

Radost sa stanovnicima Tešnja, u subotu, u povodu svečanog otvorenja „Kutahya džamije“ podijelili su premijer Fikret Plevljak i ministar Mirko Trifunović. Među brojnim zvanicama iz vjerskog i političkog života Bosne i Hercegovine bila je i turska delegacija, jer je izgradnja “Kutahija džamije” finansirana, pored udjela domaćih privrednika i mještana, i sredstvima vakifa iz turske oblasti Kutahija.

Obraćajući se na ovoj svečanosti, premijer Plevljak je čestitao domaćinima na dobrom djelu i zahvalio se prijateljima iz Turske na učešću u ovom hair djelu.

– Jačajmo vjeru u sebi, jer jačanjem vjere postajemo bolji ljudi. Postajemo  jači, snažniji i plemenitiji da drugim ljudima oko sebe činimo dobro. Poznato je da je najteže pobjediti samoga sebe, a život, takav kakav jeste, svakodnevno nam nameće iskušenja koja moramo nadvladati. Za to nam vjera daje snagu.

Otvaranjem ove lijepe Kutahija džamije dobijate mjesto u kojem se iskreno možete predavati dragom Bogu i vjeri u njega. Neka sve nas čin otvaranja ove lijepe džamije, na najbolji mogući način, uvede u ljepotu i radosti koje nam donose dolazeći dani mjeseca Ramazana, kazao je premijer Plevljak.

Prisustvujući svečanostima obilježavanja završetka izgradnje džamija u Zeničko- dobojskom kantonu, tako i otvorenju „Kutahija džamije“ u Tešnju, premijer Plevljak sa svojim ministrima želi poslati poruku jedinstva i suosjećanja sa svim građanima Zeničko- dobojskog kantona u ovako bitnim trenucima duhovne satisfakcije.

Stoga je premijer Plevljak svoje obraćanje i ovaj put završio željom, da trebamo čuvati svoje tekovine, čuvajući i nadograđujući svoju domovinu, jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu.

 

Pres služba ZDK

O Tesanj Net