Javna zahvala premijeru Fikretu Plevljaku i ministru Mirku Trifunoviću

Vrlo poštovani,

Izuzetno smo zahvalni i obradovani čestitkom premijera Plevljaka, u povodu velikog uspjeha atletske ekipe paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Ze-do kantona, predvođene takmičarima – članovima našeg udruženja.

Ovo je prva čestitka koju smo u proteklih devet godina dobili od zvaničnika vlasti bilo kojeg nivoa!

U ovih devet godina, naši takmičari, koji nemaju ni minute priprema, stalno osvajaju prva mjesta u atletici za osobe sa invaliditetom i na šahovskim turnirima, pobjeđujući respektabilne sportiste – učesnike paraolimpijskih igara.

Također smo zahvalni premijeru Plevljaku i ministru Trifunoviću, što su u nedjelju 08. jula, počastili nas prisustvom i otvaranjem 8. Sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Ze-do kantona, premda je to njima bio dan odmora!

Istovremeno želimo da javnost zna, kako ovo nije prva gesta premijera i ministara Vlade ZDK. Prethodne godine su za 3. Decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom popratili sva zbivanja koja su upriličila ovdašnja udruženja, članice Koordinacionog odbora mirnodopskih invalida – KOUMI: Centralnu svečanu sjednicu u hotelu Zenica (ministri Mirko Trifunović i Raif Seferović), turnir u golbalu i stolnotenisko takmičenje (ministar Trifunović i premijer Plevljak).

U ime našega udruženja i Koordinacionog odbora mirnodopskih invalida (KOUMI), želimo obavijestiti javnost, da premijer Vlade g. Fikret Plevljak, te ministri Mirko Trifunović i Raif Seferović, pokazuju izuzetnu senzibilnost i odgovornost prema organizacijama osoba sa invaliditetom. Nisu nikada izostali ni sa jedne manifestacije. Prethodne godine su za 3. Decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom popratili sva zbivanja koja su upriličila ovdašnja udruženja.

Predsjednik UO PODP Zenica i KOUMI Zenica
Mirsad Đulbić, dipl.inž.

 

Skeniran dokument zahvale u prilogu.

O Tesanj Net