Saopćenje za javnost

U nedjelju, 22. jula 2012.godine, u Hotelu „AA“ u Jelahu održana je Programska konvencija OOSDPBiH Tešanj.
Na Konvenciji su pozvani članovi Općinskog odbora, Općinskog izbornog štaba, predsjednici osnovnih organizacija, članovi rukovodstva interesnih organizacija Općinske organizacije SDPBiH Tešanj.
Konvenciji su prisustvovali i općinski vijećnici, kantonalni i federalni poslanici, kao i dužnosnici izvršne vlasti u ZDK i BiH, te gosti naših susjednih općina, što su popratili predstavnici naših lokalnih medija.
Cilj Konvencije je bio predstaviti članstvu osnovne naznake Izbornog programa i strateških ciljeva OOSDPBiH Tešanj i listu kandidata za Općinsko vijeće Tešanj i kandidata za načelnika Općine Tešanj.
U svom kratkom obraćanju kandidati su izrazili čast i zadovoljstvo što se nalaze na Kandidatskoj listi SDP-a BiH i da se će se zalagati za razvoj demokratije i svih drugih vrijednosti socijaldemokratije.
Kandidat za Općinskog načelnika je istakao da će se zalagati za nastavak dalje izgradnje pozitivnog imidža naše općine , koristeći sve resurse, posebno ljudske, bez političke , nacionalne ili vjerske isključivosti i sukobljavanja, te drugih negativnih pojava i politiziranja kada je riječ o radu i životu naših građana.
U svom obraćanju učesnicima Konvencije, predstavnici viših nivoa partijske i državne vlasti, istakli su da je BiH na jednoj prekretnici i dilemi kojim putem krenuti.
Postoje snage koje nastoje i dalje održavati „status quo“, održati se u vlasti po svaku cijenu, bez obzira na stagniranje na putu za Europsku uniju i druge integracije.
Ustavne promjene su uslov za sve druge reforme i SDPBiH će se i dalje zalagati i u tome istrajati da BiH profunkcionira kao Država svih njenih građana i naroda.

Konvencija ja dala jednoglasnu podršku Predsjedniku i Predsjedništvu SDP BiH u naporima da riješe moguće Ustavne promjene u zemlji, od kojih zavisi i evropski put u BiH,
a druga Željka Komšića podpredsjednika SDP-a BiH pozvala da sve prijedloge i rasprave po pitanju Ustavnih promjene vrati u organe SDP-a, i da se na taj način ponovo reaformišu principi i stavovi SDP-a o cjelovitoj i ustavnoj reformi u BiH, a sve u cilju iznalaženja najboljih mogućih rješenja za Državu BiH i sve njene ljude

Konvencija je završila rad prijemom 40 članova u SDP BiH, u optimističnoj atmosferi da će socijaldemokratija zaživjeti u BiH za dobrobit svih nas!

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *