Anketari SDA Tešanj pozivaju na linč predsjednika OOSDPBiH Tešanj dr. Seada Rožajca

U okviru priprema za predizborne aktivnosti u susret lokalnim izborima, Općinski izborni štab SDPBiH Tešanj je, u nedjelju 5. augusta, održao svoju četvrtu planiranu sjednicu u Vukovu.
Na sjednici su analizirane dosadašnje aktivnosti , a potom određeni naredni poslovi kako bi se dogovorilo i udovoljilo propisima Centralne izborne Komisije i zaključcima viših organa SDPBiH.
U cilju što spremnijeg ulaska u izborne aktivnosti, izvršena je analiza nivoa oraganiziranosti osnovnih i interesnih organizacija SDP-a i Općinske organizacije u svim segmentima rada i djelovanja.
Konstatovano je da je nivo organiziranosti na cijeloj općini, u svim mjesnim zajednicama sasvim solidan što obećava izvršenje plana izborne kampanje.
Posebno je istaknuta spremnost mladih da se angažuju, što potvrđuje kontinuirano pristupanje u članstvo SDPBiH i volonterski rad mladih.
U cilju što konkretnijeg Izbornog programa OOSDPBiH Tešanj, planirano je kroz stalni kontakt sa osnovnim organizacijama i kandidatima SDP-a prikupiti informacije o svim potrebama u mjesnim zajednicama.

Posebna pažnja je posvećena informaciji o sprovođenju „građanske inicijative“ koja se sprovodi pod okriljem tešanjske SDA, a tretira osnivačka prava Opće bolnice u Tešnju.
Anketari u svojim nastupima, tokom sprovođenja anketa po mjesnim zajednicama, bez ikakvog povoda na najgrublji način i uvredljivim pričama, građanima pokušavju predstaviti predsjednika OOSDPBiH Tešanj dr. Seada Rožajca kao osobu koja želi uništiti Opću bolnicu u Tešnju.
Stav SDP-a kao i cjelokupne Vlade ZDK je jasan, osnivačka prava ostaju na Općini Tešanj.
Ne čudi nas ovakva reakcija uspaničene SDA Tešanj koja je svjesna gubitka vlasti na općini Tešanj na predstojećim Lokalnim izborima, na kojima je dr. Sead Rožajac nosilac liste SDP-a za OV Tešanj.
Članovi izbornog štaba i Predsjedništva OOSDPBiH Tešanj su i sami potpisali „građansku inicijativu“ a formulare će uredno predati anketarima.

Ovim putem, također, želimo istaći sljedeće-OOSDPBiH Tešanj se, u svojim saopćenjima, neće baviti drugim političkim strankama, ali će oštro reagovati na svako poturanje laži i širenje neistina koje služe u dnevnopolitičke svrhe, a u cilju pridobivanja glasača na predstojećim Lokalnim izborima.

Općinski izborni štab SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *