Saopćenje za javnost

Forum mladih SDPBiH Tešanj obilježio Međunarodni dan mladih

12. august – Međunarodni dan mladih, rijetka je prilika kada svi govore o položaju i problemima mladih u našem društvu.
Forum mladih Socijaldemokratske partije BiH Tešanj, odlučio je ovu priliku iskoristi da se prisjetimo i odamo dužnu počast mladima koji su izgubili živote za vrijeme ratnih dešavanja 1992. -1995. godine. Ovom prilikom je položeno cvijeće na spomen obilježje stradanja tri mlade učenice iz Tešnja.

Nakon polaganja cvijeća upriličena je i svečana sjednica Izvršnog odbora Foruma mladih na temu “Mladi garancija prosperiteta“
U raspravi je još jednom potvrđeno da društvo ne posvećuje dovoljnu pažnju mladima, te da mladi ne dobijaju dovoljnu priliku da pokažu svoju sposobnost i odlučnost da doprinesu razvoju društva.
Forum mladih SDPBiH Tešanj pozdravlja pozitivne napretke u odnosu institucija vlasti prema mladima, kao i napore na rješavanju problemima sa kojima se mladi svakodnevno susreću, naročito u oblasti obrazovanja i prilikom zapošljavanja.

Kada je riječ o zastupljenosti mladih u politici, generalna slika nije zadovoljavajuća ali se Forum mladih nada da će i drugi slijediti primjer Općinske organizacije SDPBiH Tešanj i povjeriti mladima odgovorne dužnosti, a ne samo ostati na deklarativnoj podršci.

I ova prilika je iskorištena da bi se izvršio prijem novih članova u Socijaldemokratsku partiju BiH.

Svim mladima čestitamo njihov dan, u nadi da ćemo u što skorijoj budućnosti, povodom ovog datuma, moći pričati o uspjesima mladih ljudi, a ne o njihovim problemima.

Komisija za informisanje
Foruma mladih SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *