SDP Tešanj ne prepušta ništa slučaju

U nedjelju, 12. augusta ove godine, održana je peta sjednica Općinskog izbornog štaba OOSDPBiH Tešanj u MZ Šije u čijem su radu učestvovali predsjednici osnovnih organizacija, kandidati za Općinsko vijeće i Općinskog načelnika, dužnosnici SDP-a u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti svih nivoa, te domaćini iz Osnovne organizacije SDPBiH Šije.

Cilj sjednice je bio, analizirati izvršenje zaključaka donesenih na prethodnoj sjednici i zaduženja po novim obavezama.

Učesnici su informirani o aktivnostima i problemima oko prijedloga SDP-a na usklađivanju Ustava BiH sa odlukom suda u Strazburu.
Pošto je to , do sada, jedini zvanični prijedlog o kojem se može raspravljati, izazvao je niz različitih reakcija, a u tom kontekstu i napuštanje Željka Komšića SDPBiH.
Informacije po svim pitanjima podnijeli su Ermina S. Dizdarević, članica GOSDPBiH i Romana Brkić, ministrica pravosuđa i uprave u Vladi ZDK.

Na dnevnom redu su redovno i prijedlozi i inicijative za unapređenje rada i djelovanja osnovnih i interesnih organizacija OOSDPBiH, te prijem novih članova u SDPBiH.

U cilju što bolje pripreme za ulogu općinskog vijećnika, za sve kandidate je organizirana edukacija po temama:

– Lokalna uprava-organizacija i uloga lokalne uprave na usluzi građanima, predavač
Romana Brkić;
– Statut Općine-sadržaj i najvažnije odredbe, nadležnosti i odgovornosti lokalne uprave,
predavač Irnela Čolić, te
– Poslovnik o radu Općinskog vijeća, predavač Vedran Kaser.

OOSDPBiH Tešanj želi organizirano, odgovorno i spremno ući u izbornu kampanju i odloliti svim retrogradnim snagama, kojima je SDPBiH „jedina“ smetnja na ostvarivanju njihovih loših namjera i dvadesset godina „ubijanja“ BiH i njenih građana.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *