Optimizam ne jenjava u oba tabora pred sutrašnji derbi

Svako ima svoga „lera“ i svoj „derbi“. Žrijeb je htio da već na debiju nove takmičarske sezone na drugoligaškom federalnom „Centru“ na jelaškim „Šibovima“ odmjere snage vječiti rivali TOŠK i Borac.

Plave sa „Luka“ napustili su Ljevaković (Njemačka) i Korajlić bez kluba a TOŠK-u se priključio Mešić iz makljenovačkog Proletera. U nadolazećoj takmičarskoj sezoni Jelašani ostali su bez Mujkanovića (Usora), Dubravca bez angažmana dok su jači za Ćorića i Bekrića, koji su došli iz Usore.

Pitali smo trenere obju ekipa Zlatka Spasojevića i Hajrudina Deljkića šta očekuju od sutrašnjeg derbija ali i o planovima za prvenstvo u Drugoj ligi FBiH – „Centar“?

Odigrali smo dosta kontrolnih utakmica gdje smo igrali i sa jače rangiranim ekipama od nas. Uspjeh u tim duelima je iznad polovičnog, oko sedamdeset posto a potencijala imamo za sami vrh tabele. Što se tiče duela s TOŠK-om blagi smo favoriti jer smo domaćini. Riječi su stratega Jelašana Spasojevića.

Krenuli smo sa pripremama malo kasnije, ali polahko ulazimo u formu. Cilj imamo samo jedan da stabilizujemo klub sa domaćim igračkim kadrom. Prema Borcu imamo respekt ali idemo da odigramo i akobogda da ih i dobijemo! Kazao je coach TOŠK-a Deljkić.

Interesovalo nas je šta od derbija očekuju kapiten Borca Zaim Hadžan i veznjak TOŠK-a Adis Hankić. Nadam se pobjedi i sve ćemo dati da to i ostvarimo. Biće za nas 2:0! Optimističan je Hadžan.

Njegov kolega iz protivničkog tabora je oko rezultata malo oprezniji a nada se da će tradicija se nastaviti. U zadnjih nekoliko sezona nismo izgubili od njih! Imamo dobru ekipu, spremnu da ih pobijedimo rezultaom 2:1. Riječi su blago optimističnog Hankića.

U subotnjem derbiju igraće sjajni igrači koji su promijenili adrese klubova na spram prošle sezone, Žižo je na „Lukama“ a Hodžić na „Šibovima“. Ko zna, možda jedan od njih odluči derbi?

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *