Slet planinara 2012. – Goražde

Proteklog vikenda, od 24.-26. 08.2012. godine organiziran je slet planinara u organizaciji Planinarskog saveza BiH i BPD Maglić iz Goražda.
Slet je organiziran u prelijepom ambijentu lokaliteta SRC Ruda glava, u krugu planinarskog doma „Nedim Pilav – Jogi“.
Rijetke su organizacije, kao što je Planinarski savez BiH, koje se mogu pohvaliti da iza sebe imaju 120. godina neprekidnog rada, što je ovim sletom dostojno obilježeno.
Učešće na ovom sletu je uzelo 884 planinara iz 42 društva/kluba iz šest država, i to:
Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Francuske, Hrvatske i Makedonije.
Drugog dana manifestacije održano je završno, četvrto kolo Državnog prvenstva u planinarskoj orijentaciji. Državni prvak u planinarskoj orijentaciji je ekipa PD ” Konjuh ” iz Tuzle koja će o trošku Saveza uzeti učešće na Balkanskom takmičenju u planinarskoj orijentaciji dana 22. septembra na Rajcu, Republika Srbija, na čemi im ovim putem čestitamo.
Naredne ” Dane planinara ” će ugostiti PD ” Bobovac ” iz Kaknja na lokalitetu ” Bočica ”.

Obilježavanju ove manifestacije dao je doprinos i predstavnik PSD „ZMAJEVAC-684“ Tešanj, koji je u organizaciji prijatelja iz PSRU „NATURA“ Zenica dobio priliku da bude dio jedne ovako važne planinarske priče!
Organizatorima čestitamo na uspješnoj organizaciji sleta, a prijateljima planinarima koji su dali svoje učešće na sletu, zahvaljujemo na lijepom druženju!

Do sljedećeg planinarenja, VEDRO!

Predsjednik „PSD ZMAJEVAC-684“
Dženaid Brkić, prof.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *