Organizovano sakupljanje PET ambalaže se nastavlja

Početak je nove školske godine, i pored ostalih aktivnosti koje škole realizuju ovih dana tu su svakako i pripreme za nastavak intenzivnijeg organizovanog sakupljanja PET ambalaže na području općine Tešanj kao jedinstven primjer u BiH ovakvog načina organizovanog sakupljanja, odvoza i reciklaže PET ambalaže. U tabeli ispod je naveden pregled sakupljenih količina u periodu od 01.05.2012 – 03.09.2012, a uzimajući u obzir činjenicu da je u tom periodu bio i ljetni odmor moramo uputiti čestitke učesnicima na sakupljenim količinama.

OVDJE SLIKA – PREGLED sakupljenih količina

Naravno, ova aktivnost se nastavlja na način koji evo nepune tri godine uspješno funkcioniše u koji je direktno uključeno cca 7500 učenika uz podršku roditelja, nastavnika i menadžmenta škola. Ako sumiramo sve sakupljene količine za period decembar 2009 do danas dolazimo do podatka da je uz angažman cca 7500 učenika, cca 500 uposlenika, kroz cca 300 odjeljenja u 12 škola na području 1 općine sakupiljeno, odveženo i reciklirano 71.837 kg PET ambalaže, a pretvoreno u broj PET boca to iznosi cca 1.500.000 PET boca.

Ovom prilikom udruženje „EKO-MLADI“ kao koordinator na projektu organizovanog sakupljanja PET ambalaže na području općine Tešanj upućuje iskrene čestitke za postignuti uspjeh učenicima, roditeljima, nastavnicima i menadžmentu škola. Upućuje zahvalnost općini Tešanj kao finansijeru ovog projekta i pouzdanom partneru bez čije podrške i pomoći bi bilo veoma teško sve ovo realizovati i postići ovako uspješne rezultate. Također upućujemo zahvalnost firmi OMORIKA Reciklaža koja je u prethodne nepune 3 godine vršila odvoz i reciklažu PET ambalaže i bila veoma korektan partner.
Zahvaljujemo se i g-dinu Turalić Šefketu na aktivnom učešću od samog početka, velikom angažmanu i širenju ove ideje kako na području općine Tešanj tako i šire.

Akcija organizovanog sakupljanja, odvoza i reciklaže PET ambalaže se nastavlja, udruženje „EKO-MLADI“ je pripremilo i distribuiralo potreban materijal za nesmetan nastavak akcije i kontinuirano će pružati servis školama u tekućoj školskoj godini, a vas pozivamo da ličnim angažmanom date doprinos istoj za čišću i ljepšu okolinu!

„EKO-MLADI“

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *