ZUMRETA TEŠANJSKA HEROINA

U kuloarima nezaobilaznih tešanjskih „kaldrmaša“ koji ne rade ništa a bistre sve, od politike, nauka, privrede, astronautike pa do svega ostalog, godinama je uvriježena uzrečica „ U ČARŠIJI NE MOŠEŠ NIŠTA AKO NISI GAS „ (ovo zadnje se odnosi na čestite tešanjske familije: Galijaševiće, Ajanoviće i Smailbegoviće).

Osim bezbrojnih pozitivnih primjera uspješnih i čestitih pojedinaca iz pomenutih familija, koji na sreću i dobrobit svih nas, decenijama, časno i pošteno stvaraju zajedničke vrijednosti za sve građane tešanjske općine i šire, posljednji primjer uspješnosti tešanjske HEROINE ZUMRETE IZ FAMILIJE tešanjskih GALIJAŠEVIĆA trebao bi jednom zauvijek da zakatanči usta „brižnim“ (č) ćaršinlijama koji ne rade ama baš ništa, a vole da guraju noseve tamo gdje im (je), nije mjesto.

Jutros, kad sam u novinama pročitao priču o našoj Zumreti, osjećao sam se ponosno što je ta naša mlada tešanjska HEROINA, prva u Bosni i Hercegovini pokazala, da joj od Boga data manjkavost ne smeta da savlada nauke kojim se davno prije posvetila. Uporno i dostojanstveno grabila je naprijed makar i uz pomoć bijelog štapa, i kao što je i sama izjavila „na tome neće stati“ jer su posrnulim ekonomijama potrebni umovi kakva je naša ljupka Zumreta.

Svaka čast, čestitam!!

Na nama je da ne dozvolimo da se takvi umovi rasprše po bijelom svijetu!

Zabilježio: Mustafa Mućo Bešlagić

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Da, to jeste za čestitku.

    jedina zamjerka je što navodi da bi na promociji magistarskog rada voljela da istoj prisustvuje i član kosovsko-crnogorske mafije i kriminalac Radončić.

    vjerovatno to ona nije ni izjavila nego su radončićevi radnici to ubacili u tekst ali upada u oči.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *