U prepunoj Kino sali CKO Tešanj održan predizborni skup SDP-a

Dana 16.09.2012. godine s početkom u 17 sati, u prepunoj velikoj sali JU “Centar za kulturu i obrazovanje” u Tešnju Općinska organizacija SDPBiH Tešanj, je održala Centralni predizborni skup.

Na skupu je predstavljena lista kandidata za Općisnko vijeće Tešanj i kandidat za Načelnika Općine Tešanj, Edin Hasaničević. Nosilac liste i predsjednik OOSDPBiH Tešanj dr. Sead Rožajac svojim obraćanjem je otvorio skup, na kojem su pored građana, simpatizera i članova SDP-a, bili prisutni i brojni zvaničnici iz Kantonalne i Federalne vlasti.

Nakon njegovog govora kratkim i emotivnim govorom obratio se i kandidat za OV Salko Softić, Zlatni ljiljan.

Uz buru ovacija i aplauza, svih 27 kandidata je izašlo na binu, a svojim prisustvom i kratkim govorom Centralni predizborni skup SDPBiH Tešanj je uveličao i predsjednik KOSDPBiH ZDK-a Mirsad Mešić. Nakon njega govorio je i Premijer ZDK Fikret Plevljak.

Velikim aplauzom i podrškom pozdravljen je i kandidat za načelnika Općine Tešanj, Edin Hasaničević, koji je iskrenim govorom i odlučnošću vođe tima sačinjenog od 27 ljudi poručio da Tešanj ne staje nego ide naprijed.

Punu podršku kandidatima SDP-a za OV Tešanj i kandidatu za načelnika iskazao je i Nermin Nikšić, Premijer Vlade FBiH i generalni sekretar SDPBiH, koji je govorio o značaju promjena koje su neminovne širom BiH pa tako i Tešnja.

Najviše motivacije i dokaza da smo na pravom putu dao je Predsjednik SDPBiH i ministar vanjskih poslova BiH, Zlatko Lagumdžija, koji je ponosno rekao da je uvjeren u sposobnosti i kandidata za OV Tešanj i kandidata za načelnika da poslije 07. oktobra preuzmu odgovornost za sve građane Općine Tešanj.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *