U MZ Piljužići najavljena pobjeda SDPBiH na općini Tešanj

U nizu održanih susreta građana i kandidata SDPBiH Tešanj za Općinsko vijeće i Općinskog načelnika na predstojećim izborima u BIH, u srijedu 19. septembra ove godine organiziran je predizborni skup SDP-a u Mjesnoj zajednici Piljužići, na sportskom poligonu.

Pred neočekivano velikim brojem prisutnih građana, blizu 500, i optimističnoj atmosferi prisutnim su se predstavili svi kandidati sa liste, a posebnim govorom obratio se nosilac liste za Općinsko vijeće i predsjednik SDPBiH Tešanj dr. Sead Rožajac.

U svim porukama istaknuta je potreba da građani postanu subjekt društvenog života i rada, a ne taoci stranačkih politika i podjeljenosti po različitim kriterijama, da prestane favoriziranje jednih i zapostavljanje drugih i proizvođenje sukoba grupaških interesa. Prisutne je pozdravila i ministrica pravosuđa i uprave u vladi ZE-DO kantona (gospođa) Romana Brkić, te istakla zadovoljstvo što SDPBiH pruža šansu mladim kojim i sama pripada i da podrška SDPBiH nije samo deklarativna, nego istinska.

Kandidat za Općinskog načelnika, Edinin Hasaničević je pozvao na jedinstvo i saradnju svih građana bez obzira na različitost političkih opcija, ne podcjenjujući dosadašnji nivo razvoja naše Općine i odgovornost Općinskog načelnika i administracije prema svim građanima u skladu sa Statutom Općine i pozitivnim zakonima, kao i angažman i odgovornost svakog građanina kao člana društvene zajednice.

Zahvalio je na tako velikoj podršci građana Mjesne zajednice Piljužići i pozvao da izvrše svoju građansku dužnost i iskoriste pravo na izbore 7. oktobra ove godine i daju podršku SDPBiH i da zajedno okončamo jednu stranicu za našu Općinu i BiH.

Općinski izborni štab SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *