Edin Hasaničević
Edin Hasaničević

Crvena lokomotiva u Novom Selu i Rosuljama

Edin Hasaničević
Edin Hasaničević

Crvena lokomotiva SDP-a, na čelu sa budućim općinskim načelnikom Tešanj Edinom Hasaničevićem, stigla je i u Novo Selo i Rosulje 24. septembra. 2012. godine. Kao i u drugim mjesnim zajednicama i u ovim su naši kandidati dočekani mnoštvom raspoloženih građana, konačno oslobođenih da će snositi posljedice ako nisu uz dvadeset godina vladajuću stranku, gospodarom sudbina naših, pa često i fizičkog opstanka. Naši glavni politički rivali gubeći povjernenje i podršku ponovo se pokušavanju služiti klevetama SDP-a i prevarama birača. SDP-u se imputiralo da je antibošnjački, pa i antimuslimanski, jer na svojim listama ima i nebošnjaka. Mi se baš time ponosimo. Mi čuvamoi milenijski duh BiH, poštujući svu našu različitost, autonomiju i slobodu vjerskih zajednica i ne zlorabimo vjerska i nacionalna osjećanja ljudi i institucije vjerskih zajednica.
Kad im ne uspjevaju više stare klevete, sada im smeta što među našim kandidatima ima i metalostrugara. Eto, to samo govori o njihovom stavu prema građanima. Mi se i time ponosimo, sa svakim čestitim čovjekom. Hvala Bogu, nemamo munafika i kriminalaca!!!
Ne znaju oni, ili ne žele znati, da je jedan metalostrugar bio najpriznatiji antifašista u antifašističkoj koaliciji na slamanju nacifašizma Hitlerovog zlokobnog pohoda u Drugom svjetskom ratu i najpoštovaniji državnik svijeta u dvadesetom vijeku. SDPBiH je baštinik tekovina antifašističkog otpora koja se zalaže za BiH na AVNOJ-evskim principima i odlukama. Bilo je u BiH devedesetih na političkoj sceni i doktora i filozofa i akademika, pa smo proživjeli ono što smo proživjeli. Zato, SDP ide dalje, sa svim dobronamjernim ljudima, bez diskriminacije i segregacije!
Idemo naprijed!!!

Općinski izborni štab SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *