SDP u MZ Karadaglije dočekan ovacijama

U predizbornim susretima kandidata SDP-a za OV Tešanj i budućeg općinskog načelnika Edina Hasaničević sa građanima u srijedu 26. septembra domaćini su bili građani MZ Karadaglije, a u organizaciji Osnovne organizacije SDPBiH Karadaglije.

U predhodnim izbornim periodima aktivistima SDP-a nije bio dozvoljen pristup u neke mjesne sredine, pa i Karadaglije, pa čak i našim posmatračima na dan izbora.

Ove večeri naše kandidate dočekao je pun sportski poligon mještana. Sloboda i demokratija u simbolu crvene boje, širi se BiH i svim našim mjesnim zajednicama.

U sve boljoj atmosferi nosilac liste dr. Sead Rožajac, između ostalog, poručuje: Ne obećavamo radi predizbornih nerealnih obećanja, želimo provoditi politiku socialdemokratije kao i u svim naprednim i pravednim društvima, društvu pravde, društvu bez privilegija.

Želimo raditi sa građanima, niko bez Vas ne može ništa uraditi, Vi punite budžet.

Obraćanje budućeg općinskog načelnika Edina Hasaničevića prekidano je dugim aplauzima, posebno na poziv da se odlučno zaustavi i onemogući djelovanje kriminalno profiterskih grupa i pojedinaca, bogaćenje na račun obespravljenih građana, a da se sve političke i stručne snage, bez ikakvih podjela, usmjere za stvaranje ambijenta za poštene i poduzetne ljude, za jednake šanse svim mladim bez privilegij.

Tako, svi zajedno, bez obzira na bilo kakvu različitost možemo graditi socijalno pravedno i pošteno društvo i BiH, jedinu nam zajedničku domovinu.

Idemo naprijed kroz sve mjesne zajednice!

Općinski izborni štab SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *