Anketa: Da li Sušić ima šanse da reprezentaciju BiH odvede na SP u Brazilu?

Poslije odličnog starta naše reprezentacije sa dvije pobjede i uoči večerašnjeg duela sa Grčkom pitali smo građane šta misle kakve su šanse “Zmajeva” za odlazak pulena Safeta Sušića za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine i šta bi selektoru preporučili?

Almira Hadžikadunić: studentkinja i kik bokserka: Želim mu mnogo sreće. Zadovoljna sam načinom na koji vodi reprezentaciju. Naša repka mnogo snage potroši na velike protivnike i tu uspijeva ali na malim protivnicima pada što nas na kraju košta velikog plasmana. Poručujem selektoru i Zmajevima da se posvete i malim protivnicima jer su tu uvijek gubili dragocjene bodove.

Mirsad Srkalović – generalni sekretar Sportskog saveza općine Tešanj: Poručio bih selektoru Sušiću da prije svega ostane svoj, odnosno da ne podlegne raznoraznim pritiscima sa strane i da stvari posloži onako kako on smatra da treba. To je, vjerovatno, teži način i teži put ali ako tako postupi biće mu puno lakše donijeti određene odluke kada se ovaj ciklus kvalifikacija završi, bez obzira na to kakave rezultate ostvario.

Zlatko Spasojević – šef stručnog štaba FK Borac – Jelah: Želim selektoru Sušiću puno uspjeha u kvalifikacijama. Ono što bih mu preporučio da mnogi mladići stasavaju u dijaspori i da treba malo više pažnje posvetiti njima. Jedan od njih je 19-godišnji Ado Junuzović za koga su zaintersovani Amerikanci i bilo bi šteta da ga izgubimo. Vjerujem u ovaj stručni štab i igrače i nadam se da ćemo napokon zaigrati na Mundijalu.

Ernes Ćostović – trener Škole košarke KK Gradine – Tešanj: Iako je grupa relativno povoljna, nadam da ćemo sve protivnike ozbiljno shvatiti i da takvim pristupom prema igri, doći će i rezultati za odlazak na jednu veliku smotru, kakvo je SP u Brazilu za dvije godine. Ako sada ne odemo na Mundijal selektor Sušić treba da napusti kormilo reprezentacije jer je već dosta vremena tu bez nekog konkretnog uspjeha.

Hajrudin Alić – član UO NK TOŠK – Tešanj: Želim da mu čestitam na izboru najboljeg stranog fudbalera u Francuskoj. Smatram da on ima viziju za ovaj kvalifikacioni ciklus. Nema potrebe da uvodi neku novu strategiju jer treba da se osloni na postojeći igrački kadar. Kvalitet naših igrača koji igraju vani omogućava mu da igra napadački bez kalkulacija jer velike reprezentacije svoju igru zasnivaju na napadu. Ako se bude opredijelio za takvu ofanzivnu igru, sigurno ćemo biti učesnici SP u Brazilu.

Tarik Mulasmajić – sudija Druge lige FBiH: Što se tiče ovog kvalifikacionog ciklusa smatram da bi morali igrati u formaciji sa dva napadača Džekom i Ibiševićem. U odbrani smo veoma deficitarni i nemamo velikog izbora a što se tiče veznog reda smatram da je vrijeme da se Rahimić treba oprostiti i pružiti priliku mlađim. Smatram da bi selektor trebao obratiti pažnju na vezistu Teplica, nekada mladog reprezentativca Admira Ljevakovića, koji je konstantno dobar već par sezona. Proglašen je i za najboljeg igrača ovog tima za prethodnu sezonu. Što se tiče novopečenog reprezentativca Vršajevića reprezentacija će mnogo dobiti na probojnosti sa njim i da će on biti pravo osvježenje. Nadam se i očekujem 6 bodova u prva dva meča. Sretno zmajevi!

Fahir Hadžan – radnik: Moja preporuka Sušiću je, da se ne osvrće na prošle kvalifikacije kada su se bodovi gubili od nefavoriziranih reprezentacija a slamka spasa tražila protiv apsolutno najjačih ekipa.
Svaka utakmica treba da se igra na pobjedu i dokaže da je mjesto reprezentacije BiH u samom vrhu, jer igrači koji igraju imaju veoma visok kvalitet kao i Pape lično.

Izet Mandžukić – predsjednik i trener ŽOK Tešanj: Ja mu preporučujem da bolje motiviše momke jer je čast nositi dres reprezentacije BiH. Nadam se da će i borbenost biti ključni faktor u igri a u taktičkom dijelu preporučujem mu više ubacivanja lopti sa strane, jači i brži napad s krila jer imamo visoke špic igrače koji svaku šansu mogu kapitalizirati golom.

Mirsad Sejmenović Đovani – bh. fanatikos: Zato što mu je sada izmjenjen sastav a ima dosta igrača sa manjkom minutaže u igri treba da se osloni na one igrače koji duže igraju u reprezentaciji a imaju veću minutažu u matičnim klubovima. Ja obožavam našeg Vršajevića ali ne vidim na kojoj bi poziciji on mogao igrati. Neka ne rizukuje jer biće stvarno teško.

Ismet Hadžiahmetović – kapiten NK TOŠK – Tešanj: Imamo tim da se napokon plasiramo na SP. Nikada jači nismo bili. Naši igrači poput Ibiševića i Džeke su u sjajnoj formi, gol ih ide. Ono što bih selektoru Sušiću preporučio da da šansu Ljevakoviću i Mahmutoviću jer ipak je Češka liga jača od naše lige. Ako ima mjesta za neke igrače iz Premijer lige BiH, mislim da ima mjesta i za njih dvojicu.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *