Organizovan tradicionalni lov za počasne članove

Lovačko društvo „Kiseljak“ Tešanj, jedno je od rijetkih lovačkih društava u državi Bosni i Hercegovini u kojem je prvi dan lova, otvorenje, rezervisan samo počasne članove ovog društva. Tradicija je uvedena još u prošlom vijeku, davne 1990 godine. Zahvaljujući predsjedništvu društva i njegovom omiljenom predsjedniku Muhidinu Handžiću tradicija se održava i ove godine.

Počasni članovi, njih 47. dana 14.10. 2012 godine lovili su u „Starim gajevima“ gdje su im domaćini bili članovi lovačke sekcije „Raduša“ koji su dali sve od sebe da ovim zaslužnim članovima društva, počasni lov ostane nezaboravan.

„Hora“ kako to lovci imaju običaj da kažu za vrijeme i uslove lova, bila je idealna pa je s toga bilo i gona, a bogami i odstrela. Na kraju, prilikom zajedničkog ručka, uz lovački grah na brvnari „Stupa“, počasni lovci su uz evociranje uspomena zaboravili na bolesti i na lijekove, a našla se tu i poneka flašica „maksuzije“ koja je kradom išla iz ruke u ruku.

„Do godine ko živ a ko mrtav“ rastali su se veseli i zadovoljni što ih ove godine nisu zaboravili njihovi vrijedni lovci lovačkog društva s kojim se počasni lovci s pravom ponose!

Mustafa Mućo Bešlagić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *