Održana 38. sjednica Predsjedništva OOSDPBiH Tešanj

U ponedjeljak, 12. novembra, održana je 38. sjednica Predsjedništva Općinske organizacije SDPBiH Tešanj, u funkciji pripreme i zakazivanja prve sjednice Općinskog odbora nakon održanih Lokalnih izbora u BiH u oktobru ove godine.

Glavna tema sjednice bio je Izvještaj o provedenim Lokalnim izborima sa analizom izborne kampanje i izbornih rezultata koji je Općinski izborni štab usvojio i ponudio organima Općinske organizacije na usvajanje.

Nakon diskusije, većine članova Predsjedništva, različitih viđenja i ocjena određenih radnji i postupaka tokom izborne kampanje, te prijedloga za dopunu Izvještaja Predsjedništvo je, jednoglasno, usvojilo razmatrani dokument i uputilo Općinskom odboru SDPBiH Tešanj na razmatranje i usvajanje na zakazanoj sjednici za nedjelju 18. novembra ove godine.

Između ostalih, jedan od zaključaka koji će biti ponuđen Općinskom odboru je da se odredi o djelovanju Kluba vijećnika SDP-a, sa pozicije opozicione stranke, u Općinskom vijeću Tešanj u tekućem mandandatnom periodu.

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *