Najava okruglog stola o NK TOŠK-u

Obavijest za javnost – Demant

Nakon informacija koje su se pojavile u javnosti i pojedinim portalima, UO NK TOŠK Tešanj je na svojoj petoj sjednici održanoj 08.11.2012 (četvrtak) zauzeo stav sljedeće sadržine:

Uprava kluba se ograđuje od napisa i izjava koje ne idu u prilog klubu i njegovom funkcionisanju. Jednoglasno smo zauzeli stav da nikad ni u jednom momentu, niti jedan od sadašnjih clanova UO, nije rekao kako trazi alibi u prethodnoj upravi, niti je sadasnja uprava ikada okrivila bivsu upravu za postojece stanje.

Cak naprotiv javno smo se zahvalili bivsoj upravi na uradjenom poslu oko obnavljanja klubskih prostorija kao i funkcionisanje kluba u prethodnom periodu.

Nesporna je cinjenica da sadasnja uprava jeste dobila papir koji je nepotpisan i neovjeren od sekretara bivse uprave o dugu od 18500 KM plus neplacene obaveze kotizacije prema Nogometnom savezu FBiH u iznosu 2000KM sto je bilo prvo na redu za rjesavanje novoj upravi, jer klub nebi odigrao zadnjih nekoliko utakmica zbog suspenzije koja je vec bila za vratom klubu.

Zahvaljujuci samo pojedinim prijateljima kluba koji su nesebicno pomogli novcano kao i upravi takav scenario, gdje bi smo bili suspendovani, je izbjegnut.

Isto tako smo vec vise puta istakli da trenutni problemi nisu od bivse uprave nego se problemi sakupljaju vec duze vrijeme i sada su kulminirali kada je kriza pokucala na vrata nasim privrednicima, opcini te visim instancama vlasti pa tako po automatizmu i klubu.

Zato molimo i apelujemo jos jednom na sve strukture vlasti, privrednike i ljude koji mogu pomoci klubu da se ukljuce u rad kluba sada vise nego ikada, da ne bismo dosli u situaciju gdje nece biti izlaza.

Svi koji mogu pomoci su dobro dosli jer bolje je uraditi jednu stvar za klub nego pisati komentare po portalima od kojih nema niko koristi.

Sportski pozdrav!
Predsjednik UO:
Hrnjić Muris

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *