Dvije škole pod jednim krovom

Učenici trećih razreda Anes Hodžić i Benjamin Ramić su u ime Dodatne nastave iz Bosanskog jezika našu ekipu debatanata prijavili za učestvovanje u dijaloškoj emisiji FACE TV-a. Nedugo nakon toga stigao je poziv za učešće u emisiji.


19.11.2012. učenici naše škole su pod vodstvom profesorice Amire Solo učestvovali u snimanju emisije koja će se emitovati 10.12.2012. Učesnici u emisiji bili su Anes Hodžić, Ermina Samardžić, Banjamin Ramić, Lejla Hadžić i Šefika Ferizbegović. Učenici Dodatne nastave iz Bosanskog jezika su trebali odabrati određen broj učenika naše škole koji će zajedno s njima posjetiti Sarajevo i sjediti u gledalištu. Izrazili su želju da izletom u Sarajevo nagrade učenike koji su prošlu školsku godinu završili odličnim uspjehom sa prosjekom 5.0, na što smo dobili dozvolu i podršku vođstva škole.
Tema na koju su trebali izlagati svoje mišljenje bila je jako široka. Trebali su odgovoriti na pitanja: kakvo je stanje mladih u BiH; kakvo je stanje mladihu Tešnju; postoji li uopće bunt u njima i da li smatraju da treba ostati u ovoj državi ili jedva čekaju da dobiju mogućnost da je napuste???
Naši učenici su pored zadovoljavanja teme uspjeli oduševiti kako voditeljicu tako i publiku svojim duhovitim odgovorima i replikama. Škola s kojom smo se susreli bila je Gimnazija iz Bugojna. Prenijet ću ovdje komentar glavne urednice i voditeljice emisij Martine Mlinarević-Sopta: „I kad pomislite da ste čuli sve, da ste se nasmijali svemu, da ste odgledali sve najjače govornike i da vas ništa ne može više iznenaditi od naših srednjoškolaca…dođu Bugojno i Tešanj!! I sve nas ostave bez riječi!!!“
Čestitamo učesnicima!

Opširnije: mcc.edu.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *