SDPBIH OO Tešanj: Saopćenje za javnost

Općinski odbor SDPBiH Tešanj, odbio ostavku predsjednika dr. Seada Rožajca

U nedjelju 18.11.2012. godine održana je XI sjednica Općinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH Tešanj.
Na sjednici je razmatran Izvještaj o provedenim Lokalnim izborima sa analizom izborne kampanje i izbornih rezultata.
Općinski odbor smatra da je predizborna kampanja bila korekta od strane svih političkih subjekata, ali da je primjetno da pojedine političke partije raspolažu sa ogromnim novcem, da maksimalno koriste stečene pozicije u javnim ustanovama i preduzećima, kao i u Islamskoj zajednici na našoj općini.

Prilikom rasprave, u kojoj je učestvovalo 26 diskutanta istaknuto je da, i pored činjenice da je SDP na općini Tešanj zabilježio rast izbornog rezultata i povećenje broja vijećnika sa šest na sedam, SDP nije zadovoljan ostvarenim rezultatom, te nije postigao izborne ciljeve.

Nakon rasprave Predsjednik Općinske organizacije SDPBiH Tešanj dr. Sead Rožajac je, kao čin odgovornosti, članovima Općinskog odbora ponudio svoj mandat na raspolaganje, ali su članovi Općinskog odbora jednoglasno odbili ponuđenu ostavku.

Detaljnija analiza ostvarenih izbornih rezultata dobit će se tek nakon obilazaka osnovnih organizacija SDP-a, koji treba da si izvrši do kraja tekuće godine.

Shodno odnosu snaga u novom sazivu OV Tešanj, SDP će djelovati kao opoziciona stranke, a vijećnici SDP-a će nastaviti raditi na rješavanju problema utvrđenih u dijalogu sa građanima, te poboljšanju uslova života na području naše općine.

Nakon radnog dijela sjednice upriličen je prijem članova u SDPBiH.

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *