Borac jesenji dio završio na trećem mjestu

Jelaški Borac nakon petnaest utakmica na federalnom drugoligaškom „Centru“ završio je polujesenji ciklus na trećem mjestu iza Radnika i Rudara sa osvojenih 28 bodova sa tri boda manje od Hadžićana i dva od Brezana.

Jelašani ubilježili su devet pobjeda, jednom su remizirali a pet puta teren su napustili pognute glave porazom. Puleni trenera Zlatka Spasojevića postigli su 29 golova a vratar Deljkić 18 puta bio je matiran.

Dvadeset i pet igrača igralo je za Borac u jesenjem dijelu a jedino sve utakmice igrali su, Deljkić, Pezer i Halilović. Jedanaest fudbalera upisalo se u listu strijelaca. Tu ekipu predvodi Semir Pezer sa devet golova. Po četiri gola postigli su, Pupić i Hodžić, koji je Borac napustio. Ramić i Džananović dali su po tri gola dok su se po jednom u listu strijelaca upisali, Bilonić, Mudrov, Hadžikadunić, Bedak, Šimunović i Ibrahim Hadžan.

U protekloj polusezoni zaradili su 4 crvena kartona i 31 žuti. Od 24 „očekivanih“ domaćinskih bodova na „Šibovima“ osvojili su dvadeset i dva a sa sedam gostovanja donili su šest bodova pobijedivši Vratnik (3:1) i župčansku Mladost (4:2). Borac je uz Usoru koja je pobijedila Vratnika istim rezultatom 7:0 a on FCT Sarajevo zabilješevši najveću jesenju pobjedu. Omjer domaćih utakmica je 21:5 (22) a gostujućih 8:13 (6). Kad se svede crta Borac je ostvario cilj nalazi se u samom vrhu.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *