Čestitka za 25. novembar-Dan državnosti BiH

Izborima devedesete godine u BiH na političku scenu su stupile retrogradne snage, čijim djelovanjem otpočinje ignoriranje tekovina antifašističe borbe i dostignuća socijalističke izgradnje BiH, a time i fundamentalnih odluka i rezolucija Drugog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja BiH, donesenih od predstavnika svih bosansko-hercegovačkih naroda još u toku Narodnooslobodilačkog rata 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu.

Otpočela je negativna nacionalna homogenizacija koja je predpostavljala i teritorijalno zaokruživanje dijelova BiH, na kojoj će prevlast imati određena nacionalna stranka, sa eksluzivnim pravom na zaštitu interesa samo „svoga naroda“.

Ovim postupcima izvršena je unutrašnja agresija na BiH, što je stvorilo uvijete za brutalnu agresiju od strane veliko državnih politika naših susjeda na suverenitet i teritorijalni integritet međunarodno priznate Države BiH, od kojih se posljedica BiH još i danas nije oporavila. Ni do danas BiH niti je integrisana, niti ima istinski državni suverenitet na cjelokupnom svom teritoriju, niti je samostalna u kreiranju vlastite politike i društveno-političkog uređenja.

SDPBiH svojom konzistentnom politikom, još od devedesetih godina, se zalaže za vraćanje Bosni i Hercegovini zavnobihskoh duha, vraćanje BiH njenim građanima i narodima, koji su taoci politike ustoličene na prvim takozvanim demokratskim izborima u BiH, i politike nacionalne konfrontacije i proizvođenja i održavanja straha jednih od drugih, umjesto prirodne milenijske koegzistencije svog bogatstva različitosti na tlu BiH, za drobrobit svih njenih građana i naroda.

Sa tom željom, u ime Općinske organizacije SDPBiH Tešanj i svoje osobno ime, svim istinskim patriotima u BiH posebno građankama i građanima Općine Tešanj, čestitamo 25. novembar-Dan ZAVNOBiH-a, praznik Državnosti BiH, uz želje za uspjeh u radu, puno lične i porodične sreće!

Predsjednik OOSDPBiH Tešanj
dr. Sead Rožajac

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *