Vijesti iz OŠ Rešad Kadić

Učenica devetog razreda Berina Preldžić osvojila je prvu nagradu za likovni rad na temu „Interkulturalizam i tolerancija“ na kojem su učestvovali učenici iz svih krajeva BiH.

Berina Preldžić

 

U područnoj školi Džemilić Planje izvršena je popravka golova na školskom poligonu.

Dana 22. novembra 2012. godine održan je kulturno-umjetnicki program povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koji su pripremili učenici i nastavnici naše škole. Svečanoj priredbi prisustvovali su brojni građani, roditelji, nastavnici i učenici koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju.

 U subotu, 24.11.2012. godine povodom Dana državnosti BiH u Osnovnoj školi „Rešad Kadić“ održano je takmičenje iz streljaštva. Učenici i nastavnici naše škole su pripremili kraći kulturno-umjetnički program. Prisutnima se obratio načelnik općine Tešanj g-din Suad Huskić koji je ujedno i otvorio takmičenje. Na takmičenju je učestvovalo šest ekipa i 22 takmičara. U ekipnoj konkurenciji pobijedili su učenici OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica, druga je OŠ „Džemal Bijedić“ Miljanovci, dok je treća OŠ „Mustafa Mulić“ Šije.

U kategoriji učenica pobijedila je Sadžida Halvadžić, OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica.

Drugo mjesto pripalo je Nejiri Vehabović i treće mjesto Berini Preldžić, učenicama iz OŠ „Rešad Kadić“.

Najsigurniju i najpreciziju ruku u konkurenciji učenika imao je Esmir Salkanović iz Šija, drugoplasirani je Vehid Halilović iz Jablanice, dok je treće mjesto osvojio Kenan Ahmetagić, OŠ „Huso Hodžić“ Tešanj

 Novinarsko-informacijska sekcija

OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *