Vratio se osmijeh Arziću i Muminovićima

U vremenima kakva su ova krizna i recesivna tešanjsko NHU „Oslonac“ uspjelo je još da dvije porodice udomi. Riječ je o peteročlanoj porodici Muminović iz Lepenice i samcu Himzi Arzić – Taši iz Tešnja.

Cijena ova dva objekta je, za Arzića 17.100 KM a za porodicu Muhameda Muminovića objekat je koštao sredstvima „Oslonca“ oko petnaestak hiljada KM dok je i sama porodica učestvovala između četiri i pet hiljada maraka. I Arzić i Muminovići do sada su živjeli u vrlo teškim uslovima za stanovanje a porodici Muhameda Muminovića kuća je stradala i u klizištu.

Ključeve Arziću predao je muftija zenički Ejub ef. Dautović. Osim što je član Oslonca, donirao je i novčani prilog ali i stvari. Najbolju kuću sad imam, rekao je nam ushićeni Himzo Arzić – Tašo. I muftija zenički ef. Dautović bio je fasciniran šta su do sada tešanjski humanitarci uradili. Ovo je veliki mubarek! Riješavati ljudima njihove probleme i dati udjela u tome velika je čast. Riječi su muftije Ejuba ef. Dautovića.

Emotivno sa suzama u očima Muhamed Muminović koji je živi sa suprugom Rabijom i sa Adnanom (1990.g.), Asmirom (1993.g.) i Fatimom (1995.g.). doživio je čin useljenja u novi dom. Nije mi lako! Otići iz svoga i doći na ovako nešto prelijepo. Hvala svim ljudima koji su učestvovali u pomoći za izgradnju kuće mojoj porodici pa makar dali i marku. – Kazao je suznih očiju Muhamed, koji je nezaposlen jer prije agresije na BiH on je zarađivao radnički hljeb u Hrvatskoj. Njemu ključeve kuće uručio je načelnik općine Tešanj Suad Huskić, koji je istakao da će Općina Tešanj i dalje učestvovati u pomoći izgradnje NHU „Oslonac“. Mi smo snažan oslonac Osloncu tako će i ostat. – rekao je načelnik Huskić.

Do sada „Oslonac“napravio je 24 objekta a planiraju da urade još jednu kuću u ovoj kalendarskoj godini. Učestvovali su još i u petnaest pomoći a samo u ovoj godini na sedam projekata utrošili su oko 100.000 KM.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *