Najgora TOŠK-ova polusezona

Svi u Tešnju, igrači, stručni štab, Uprava, Općina, sponzori, navijači, žele što prije zaboravit najgoru polusezonu od kako je TOŠK stanar drugoligaškog federalnog „Centra“.

Tešnjaci su zabilježili samo četiri domaćinske pobjede i donijeli dva mršava boda sa strane a osam susreta su izgubili.

Najviše golova postigao je Žižo pet a Sadin Bašić 4, zatim slijede, Bureković, Halilović (3), Kurdić (2), Nuhanović, Braković, Hadžiahmetović (1). Jedino je Kurdić odigrao svih 15 utakmica dok su po četrnaest puta nastupili, Dizdarević, Hankić i Bureković. Po 13 puta igrali su, Salim Hasanbašić, Sadin Bašić, Žižo, Plančić a po dvanaest puta Braković i Mešić, zatim slijede, Sinanović (11), Hadžiahmetović (9), Omahić (8), Sabin Bašić (7), Džemal Hasanbašić (6), Halilović (5), Kahvić, Nuhanović (4), Muharembegović, Ralić, Brkić (1).

Puleni trenera Hajrudina Deljkića zaradili su tri crvena kartona i 32 žuta. TOŠK je na svojim „Lukama“ čak izgubio planiranih sedam bodova. Najcrnju tešanjsku fudbalsku jesenju moru upotpunio je i iskusni Ismet Hadžiahmetović, koji je u duelu sa Ilijašem napravio incident kada je na poluvremenu kod rezultata 1:1 fizički nasrnuo na sudiju Pandžića. Zbog toga nesportskog gesta Hadžiahmetović je novčano kažnjen i suspendovan a TOŠK je za zelenim stolom utakmicu izgubio 3:0.

Najbolnija stvar je što su se sve negativnosti u najstarijem tešanjskom sportskom kolektivu desile u godini jubileja, 85 godina od osnivanja.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *