OO SDP: SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Picture 005

U nedjelju, 9. decembra ove godine, održana je redovna sjednica Predsjedništva OOSDPBiH Tešanj, na kojoj su prisustvovali izabrani i imenovani dužnosnici na svim nivoima vlasti iz naše općinske organizacije.

Pored ostalog, na dnevnom redu je bilo i informisanje o funkcioniranju organa i institucija vlasti, te opstrukcijama određenih politika da se počne sa jednom novom filozofijom vlasti i pokrene u pravcu napretka na uređenje društva i države, a što ne odgovara onima koji bi radije održavali dosadašnje stanje koje se održava na vječitim tenzijama i vlastitom stranačkom ili pojedinačnom interesu, pa često, i na kriminalu.

Posebna pažnja je posvećena lokalnom nivou vlasti u našoj općini i djelovanju Kluba vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Tešanj u ulozi opozicije.
U startu se osjetila bahatost vladajuće većine, koja opoziciju shvata kao nepoželjan faktor u OV-u, neprijatelja, a ne kao konstruktivan korektiv vlasti.
Već se naziru pitanja: šta je to zakonodavna, a šta izvršna vlast, šta je to Općinsko vijeće, a ko Općinski načelnik?
Klub vijećnika SDP-a će i ubuduće biti na tragu politike SDP-a i doprinositi radu OV Tešanj, konstruktivnim djelovanjem, bez obzira na ignorantan odnos vladajuće većine.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *